La prima tazzina) di cappuccio in due mesi, anche di piu. È la filicita, è vero! Grazie Silvanchic Bear, – пише сьогодні у своєму Фейсбуці співачка і поетеса із Вінниці Татіяна Комарова, що живе в Італії.

На фото вона явно щаслива, із опущеною маскою, двома кавами на виніс та смаколиком в упаковці.

Бо в Італії 4 травня набула чинності друга фаза пом’якшення карантину, за якою відновили роботу виробництва, будівельні компанії та деякі оптові торговці. Загалом близько 4,4 млн осіб вийшли на роботу.

Як пише італійська газета Corriere della Sera, відкриваються підприємства, які працюють у різноманітних галузях: від сфери виробництва текстилю та моди до автомобільної та меблевої продукції. Всі компанії зобов’язані суворо дотримуватися протоколів безпеки, зокрема зберігати масковий режим, вимірювати температуру та дезінфікувати приміщення.

Італійцям дозволили навідувати родичів в інших регіонах за умов дотримання дистанції і використання масок, однак масові збори досі заборонені. На поїзди можна потрапити лише з сертифікатами, які засвідчують мету поїздки. Так, на вокзалі Мілану сьогодні утворилася черга з сотень людей.

Крім того, дозволили похорони на відкритому повітрі з присутністю максимум 15 осіб.

Водночас бари та ресторани ще не працюють, однак з них можна забрати замовлення самостійно або замовити доставку. Їжу дозволяється вживати лише вдома або в офісі. Роздрібна торгівля також почне роботу через 2 тижні.

Компанії, які відновили свою діяльність 4 травня, почали проводити підготовку до запуску виробництва ще 27 квітня.

За останню добу в Італії було зафіксовано 174 летальні випадки серед інфікованих, що стало найнижчим показником за понад місяць.