Шість років тому під Слов’янськом загинув військовослужбовець військової частини 3028 прапорщик Віктор Долінський. Він став першим військовослужбовцем калинівського підрозділу Національної гвардії, хто загинув на сході України.

Вранці 5 травня 2014 року два розрахунки по десять військовослужбовців калинівського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ “Альфа” та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Та в районі залізничного мосту біля Семенівки українські військові потрапили в засідку. Вони були атаковані великими силами терористів та російських диверсантів Гіркіна. У цей день, як зазначають військові спеціалісти, антитерористична операція перетворилася на повномасштабну війну.В цьому бою загинуло троє українських військових, один з яких Віктор Долінський – ворожа куля потрапила в снаряд, який був заряджений в РПГ-7, від чого граната здетонувала.

Похований на Нижньо-Ольчедаївському сільському кладовищі. У нього залишились дружина Ольга, син Валентин, батьки та сестра. Указом Президента України прапорщика Віктора Долінського було посмертно нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня, його навічно занесено в списки військової частини 3028.

Вічна пам’ять! Герої не вмирають!

Віра Малафей