Президентські вибори в Польщі, намічені на неділю, 10 травня, переносяться на більш пізній термін.

– Президент і його партія тут в Польщі хочуть обрати його на новий термін в будь-який спосіб! Тому було безліч варіантів від голосування на дому до бюлетенів по пошті… Тому польські владарі мало чим відрізняться від наших! Але опозиція у них «рулить» і реально жорстко критикує популістів при владі! І вибори перенесли!, – повідомила із Польщі вінничанка Оксана. – Мої друзі поляки все це розуміють. І вже ясно, що восени цього президента, скоріш за все не оберуть. Тому так активно хотіли отримати голоси пенсіонерів уже 10 травня! Та сподівались, що молодь через пошту і на дому не буде голосувати. Але не вийшло… Фактично тут із виборами все як у нас, лише більш демократично! Тут є свій Ляшко, Юля і проросійське крило…

Водночас, офіційно про перенесення виборів президента в спільній заяві заявили глава правлячої партії “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський і його союзник Ярослав Говін.

Через відхилення опозицією всіх конструктивних пропозицій, що дозволяють провести президентські вибори цього року протягом конституційного періоду, партії” Право і справедливість “і” Угода “Ярослава Говіна підготували рішення, яке забезпечить полякам можливість брати участь у демократичних виборах”, – йдеться в заяві.

Після закінчення крайнього терміну 10 травня 2020 року і очікуваного скасування виборів Верховним судом, з огляду на те, що вони не були проведені, спікер Сейму Республіки Польща оголосить нові президентські вибори якомога швидше”, – заявили партії.

Наголошується, що вибори будуть проводитися в заочній формі (поштою) “в інтересах безпеки поляків і відповідно до епідеміологічної ситуації”.