Бо селфери та вандали через погану погоду і карантин до неї ще не дістались. Тому жваве обговорення прихованих змістів триває у соцмережах серед вінничан.

– У Вінниці підприємець Сергій Капуста потролив суддів і розмістив біля міського суду скульптуру з мавпами, – пише активістка Таїса Гайда. –

Жаль, що у мавп класично не закриті вуха, очі або рот… Але ми і так все зрозуміли)))

Водночас, офіційно про Люсі з дитинчам пишуть, що «7 травня у центрі Вінниці з’явилася ще одна скульптура. Це фігура великої мавпи з дитинчам на руках розташували неподалік міського суду, навпроти ресторану Happy Monkey.

Над створенням арт-об’єкту працювали творці майстерні «Оврахів», меценатом став бізнесмен Сергій Капуста, який є власником закладу харчування.

На сторінці ресторану у «Фейсбук» повідомили, що мавпу звати Люсі. До речі, згідно історичних даних, Люсі – прадавня людиномавпа, скелет якої, збережений відсотків на 40, знайшли в 1970-х роках в Ефіопії. Ця істота, що жила близько 3 мільйонів 200 тисяч років тому, як свідчила будова скелету, ходила прямо, як сучасні люди, і була спільним предком вимерлих пралюдей-австралопітеків і роду людей, до якого належить і сучасна людина…»