8 травня, в День пам’яті та примирення, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав місця захоронень воїнів, що обороняли місто Вінницю у роки Другої світової війни, та військовополонених.

Архіпастир звершив заупокійне богослужіння та поклав квіти до Меморіалу загиблим воїнам Другої світової війни та пам’ятного знаку Небесній сотні, загиблим воїнам в АТО та ООС на Європейській площі.

Заупокійну молитву було завершено біля Меморіалу на місці поховання страчених військовополонених німецького табору (Шталаг 329) та біля Меморіального комплексу, присвяченого воїнам, що загинули у боях за звільнення міста Вінниці від нацистських загарбників.

Митрополит Симеон також відвідав пам’ятник, встановлений у смт Стрижавка Вінницького району на місці поховання понад чотирнадцяти тисяч, військовополонених, закатованих під час будівництва ставки «Вервольф».

9 травня, у День Перемоги, митрополит Вінницький і Барський Симеон з духовенством звершить Божественну літургію, панахиду за загиблими воїнами та молебень за ветеранів у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. Молитва буде завершена також в інших храмах Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)