Про це зазначено на сайті Вінницької транспортної компанії.

Бо 8 травня прийняли рішення, що транспорт буде доступний для всіх в засобах індивідуального захисту, за умови оплати за проїзд лише в безготівковій формі та наповненості лише на вільні для сидіння місця. Потім внесли зміну, що потрібна довідка з роботи.

А 9 травня «аусвайси», як кажуть серед вінничан, знову повернули!

– Довідки потрібні, але вже без штампу ВТК, як це було раніше. Бо із 11-12 травня відкриваються багато підприємств і виробництв у Вінниці, працівники яких мають добиратись на роботу… Тому транспорт буде по перепусках із місця роботи і не для всіх!, – дав коментар із цього приводу директор ВТК Михайло Луценко. – Так буде до рішення комісії, яка має право змінити правила перевезень. Також наголошую, що у вагоні можуть їхати пасажирів стільки, скільки є сидячих місць… Але це не означає, що всі мають сидіти один біля одного. Тому зберігайте своє здоров’я і соціальну дистанцію. Дякую за розуміння!

Отже, умови функціонування громадського транспорту з 11 травня наступні:

• Наявність у водіїв та пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

• Кількість пасажирів – в межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

• Безготівковий розрахунок за проїзд.

• Вхід/вихід пасажирів до/з транспортного засобу через передні двері.

• Дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

• Наявність довідок (витягів з наказів), виданих керівниками підприємств, установ та організацій.

У попередньому рішенні, про яке повідомлялось раніше, не було вимоги для пасажирів мати на руках довідку з місця роботи.