Хто входить в коло високопосадовців вражених коронавірусом? Сьогодні редакцію «33-го» розривають читачі із Жмеринського, сусідніх районів і держслужбовці Вінницькоі обладміністрації із запитаннями – чи це правда що новопризначений голова Жмеринськоі райдержадміністрації не лише потрапив у автотрощу, але й у нього та заступників, інших керівників району виявили коронавірус. І навіть у керівника санепідемстанції? Люди налякані, бо в це приміщення ходило і ходить чимало людей, там на карантин ніхто не йшов. Кажуть , що за ці дні інфекційне відділення району – переповнене. Шукають додаткове приміщення.

Повідомляємо: наші журналісти ретельно розслідують цю ситуацію із спалахом. І в наступному номері детально про все повідомимо. Як бачите коронавірус, попри послаблення карантину, нікуди не пропав. Маємо втішні результати про успішне лікування більше 300 хворих. Але інша – лікується довго і з ускладненнями.

Є ще нововиявлена пара: священик московського патріархату і його дружина інфіковані коронавірусом. Помер від нього ще один вінничанин – викладач вінницького вузу. Вже 6-й. Його син працює на місцевому телебаченні. Тому в колі контактних осіб вже і вінницькі журналісти. Чи відправлять епідеміологи вінницьку телестудію на карантин – детальніше в газеті та на нашому сайті.

Росія вже в трійці лідерів по коронавірусу – на ранок там вже в три рази більше як у Китаї випадки і щоденно добавляється приблизно стільки як у нас за весь час. Світ вже подолав 4100000 позначку. Тому ми із своїми 16026 – везунчики. І 36- ті у світі. Але чи надовго? Сьогодні народ в обласному центрі просто хлинув у громадський транспорт, заполонив базари… а ми кажемо де заразились більше 3000 медиків і 1000 дітей Украіни?

Поки що ми в п’ять разів маємо менший результат за Чернівецьку область більше 2500. На Вінниччині 580 випадків. На 30 більше за попередній день. . Хоча у нас населення в два рази більше. Важлива деталь – з майже 40 тисяч підозр підтвердилось не так багато.

А в США від коронавірусу вже більше 67000 померло. Серед українських військових – до 100 випадків вражень. Серед поліцейських – дещо менше. В Росії говорять про 3000 заражених серед військових, які проводили репетицію параду. Детальніше про все – завтра в ер Москви каже про реальні 300000 заражень.Про все у свіжому номері газети « 33 канал».

З повагою,