628 проти 580 вчорашніх і 553 позавчорашніх. 75 випадків за два дні! До цього було 6-12 -15. Що спричинило таке збільшення? В першу чергу, спалах у райдержадміністрації та райраді Жмеринки. Там захворіла більшість керівників району. 25 чоловік і десятки підозр. Ускладнило ситуацію ще і те, що новопризначений голова ще і потрапив в ДТП. А перед цим вітав на День Перемоги ветеранів війни і зустрічався із ними разом із підлеглими. І в багатьох із цих людей – позитивний аналіз коронавірусу чи підозра!

Ми запитали і у губернатора Вінниччини чи контактував він із головою та іншими керівниками Жмеринського району враженими коронавірусом чи з підозрами на нього. Він відповів, що спілкувався лише дистанційно, а голову призначав не він, а Президент… детальніше про причини цього спалаху та як і чому захворіло керівництво Жмеринського району в газеті «33 канал». Серед останніх шести померлих – відомий тренер і викладач вінницького університету та мама нашого колеги із місцевого телебачення.

У важкому стані перебуває і священник УПЦ з м. Вінниці, єпархія збирає для нього кошти. Захворіла і матушка та підозри у інших священиків-контактерів. Зрозуміло, що це виглядає дивно, після войовничих заяв Московського патріархату, що ми розпускаємо фейки про коронавірус. Але ми бажаємо і священику цьому і іншим – лише виздоровлення. Хто не вірить у серйозність і масовість пандемії – нехай подивиться останні дані із Росії. Вона вже в двійці країн із найбільшими захворюваннями. Після США – там до 1,5 млн хворих. За день – як в Україні за весь час. Наші колеги повідомляють, що навіть офіційна статистика 232243, а це вже в чотири рази більше за Китай, не відображає дійсність. І реально може бути в десять разів більше хворих.

Лише в Москві більше 300000. Вже хворі 4 високопосадовці – серед них прес-секретар Путіна Пєсков. Це за офіційними даними. Як і його дружина з України Тетяна Навка. Що з Путіним? Навіть Песков заявив, що не бачив його більше місяця. ЗМІ повідомляють про 3000 російських хворих військових. У нас 96. В Криму за офіційною статистикою 180 хворих.

З 3036 хворих на коронавірус лікарів в Україні вже померло 26. Вічна пам’ять усім, кого забрала ця хвороба! Одужуйте і не хворіймо.

З повагою,
Тетяна Редько

Голова ВінОДА про спалах коронавірусу в РДА у Жмеринці

Після шокуючих новин із коридорів державної жмеринської влади голова Він­ОДа Владислав Скальський прокоментував цю інформацію на брифінгу 12 травня…

І пояснив, чи мав він контакт з інфікованими, призначаючи їх на посаду.

– Вчора ми послабили, а не відмінили карантин! Тому карантин із березня дозволив нам виграти час і зберегти життя… Втім, 11-го травня ми не пройшли цей іспит на свідомість та дотримання правил безпеки! Таке некоректне ставлення до зняття обмежень вже свідчить про початок 2-ї хвилі захворювань на коронавірус. На жаль.., — заявив Владислав Скальський. — Бо із початку травня маємо поступове збільшення випадків на це захворювання… Лише за останню добу +27 таких! Станом на 9-ту ранку 12 травня по області маємо 580 підтверджених випадків… Із них на стаціонарному лікуванні 70 пацієнтів, і 8 з них — це діти… 8 пацієнтів важкі та знаходяться на кисневій підтримці. А чоловік 46 років – на апараті ШВЛ…

Хочу зазначити, що міська інфекційна лікарня вже майже повністю заповнена. Тому нові пацієнти будуть госпіталізовуватись до Вінницької ЦРЛ — ра­йонної лікарні…

Водночас 309 пацієнтів вже одужали — в тому числі й 21 дитина та 116 медиків по області.

Щодо оперативної інформації по Жмеринці та ра­йону, то там виявлено загалом 25 випадків захворювання… 12 з них додались вчора! Серед захворілих працівники РДА і районної ради… Епідеміологічне розслідування цієї ситуації нині триває. Уточнюються і обстежуються усі контактні особи заражених громадян. Тому я наголошую, що керів­ництво району має бути свідомим прикладом дотримання усіх застережень і обмежень.

Стосовно моїх контактів із новим керівництвом РДА у Жмеринці, то його призначив президент — призначення голів РДА виконується за відповідними розпорядженнями президента України.

А наша співбесіда перед       призначенням згідно з форматом нашої роботи під час карантину була дистанційною, через Інтернет. Наша бесіда із новим головою РДА проходила у форматі відеоконференції, — зазначив голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський.

Також у вівторок «губернатор» Вінниччини привітав медичних сестер і медичних братів із професійним святом! Ми безмежно вдячні вам за вашу працю, бережіть себе і будьте здорові…

Голова ОДА тримає питання надбавки лікарям на особистому контролі! Доплата за березень 2020 року медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті у лік­відації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої корона­вірусом SARS-CoV-2, та лікуванні пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої корона­вірусом SARS-CoV-2, виплачена в повному обсязі, відповідно до вимог чинного законодавства!!!