Бо до протестувальників  протягом відведених 40 хвилин прибув перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький. Розмова вийшла  крута.  Перевізники вимагали одного: конкретну дату початку роботи.  Бо щоразу вони чують різні дати, а останнім часом мова йде про те, що випустять їх на маршрути тільки восени. Це означає крах транспортної галузі!

За два місяці вимушеного простою транспортники зазнали мільйонних збитків. А останньою краплею у переповненій чаші терпіння стали нелегали, котрі втридорога правлять за те, кілька кілометрів до Вінниці…

– Одні працюють і наживаються, а інші мають вимирати з голоду і жебракувати? Ви нас показуєте сумну статистику і лякаєте новими + 48 нових випадків по області! А чому це сталось? Бо ви провалили Великдень, коли люди масово пішли у церкви МП. Бо ви дозволили працювати Епіцентру, а нам не дозволяєте! Чи закон не один для всіх? – запитали у заступник вінницького губернатора Сергія Здітовецького учасники акції протесту – Тому давайте вести предметну дискусію, а не лякати один одного… Бо ось у цьому селі живе лікар із онко, ось тут живуть інші медики, які йдуть до траси 3 км і сідають на попутки. Нині їх ніхто не бере годинами… Як їм їхати на роботу рятувати людей? Бо як тільки стався стався спалах медиків перестали брати в легкові авто навіть за гроші…. Чому відновили роботу кафе, магазини, частково ринки, а люди не можуть  добратися транспортом у потрібне місце, бо немає спецпропуска!  А є ще старі і хворі люди, котрим ліки потрібні. Раніше їх сусіди, діти чи знайомі виручали, а зараз  і їм немає на чому їхати! Нелегальний транспорт зараз на вагу золота, до Вінниці з Писарівки добратися – 200 гривень! То хто наживається на пасажирах-бідолагах? Ми за обмеження і маски, але дайте нам працювати і платити податки. Бо в легкових ніхто не їде в масках і ніхто нікого не скрінить. І ще – ми платимо податки і за фізичну особу підприємця, і за найманих працівників. Банки вимагають оплати кредитів, а з чого їх платити, якщо ми стоїмо. Образливо, що карантин у нас вибірковий, одні працюють, а іншим не можна.

– Я вас почув. Я розумію, що вам ніхто не відміняв сплату податків та інших обов’язкових платежів. Але враховуючи те, що епідемія триває,  маємо дотримуватися карантину, адже статистика за сьогодні  тривожна. Ви маєте з розумінням до цього поставитися. Додалося 48 хворих на коронавірус. – сказав  Сергій Здітовецький – Ми готуємо пропозиції до Кабміну з проханням дозволити міжміське, приміське сполучення. Ми розробимо чіткий алгоритм дій виходу з карантину. Над цим ми вже працюємо і очікуємо, що  все зміниться 22 травня.

Транспортники погодилися почекати  ще дев’ять днів. У разі, коли ситуація залишиться без змін  – пообіцяли  перекрити трасу (хоча не  хочуть створювати усім людям проблем) і приїхати «на каву» до голови облдержадміністрації.