Продуктові відкрили, а ми «Божим духом» харчуємось? Ми сьогодні вийшли на мера Моргунова, щоб він запитав у Кабміну, скільки ще нам бути без роботи? Бо комуналку, податки та їжу для дітей нам ніхто не відміняв! – із такими вимогами майже 300 під­приємців із всіх ринків Вінниці вийшли на акцію протесту у вівторок.

І було видно, як накипіло людям за карантин, коли вони перепинили міського голову. Бо за ці майже 2 місяці вимушеного простою у вінничан назбиралась купа претензій до влади – центральної та місцевої. Тому стихійні дискусії із плакатами в руках тривали на площі навіть під травневим дощем.

Після зустрічі ініціативної групи у мера люди розійшлись із надією, що вже до кінця цього тижня питання відновлення роботи речових ринків буде вирішене у Києві, Вінниці та по всій області на користь людей…

Ось коментар з приводу акції мера Вінниці:

– Сьогодні біля міської ради зібрались підприємці із закликом до уряду дозволити працювати речовим ринкам. Фактично два місяці ринки непродовольчих товарів закриті через карантин, і люди щодня очікують, що повернуться до роботи і зможуть заробити, щоб прогодувати свої сім’ї. І я добре їх розумію, — зазначив Сергій Моргунов. — Поспілкувавшись з підприємцями на вулиці, я запросив до розмови ініціативну групу з представників трьох вінницьких ринків та громадських організацій, які об’єднують під­приємців. На зустрічі ще раз пояснив людям, що місцева влада не має повноважень щодо відкриття чи закриття ринків в умовах карантину. І ми можемо діяти лише на підставі рішень Кабінету Міністрів України. Але я особисто завжди на боці людей, які працюють самі і створюють робочі місця для інших.

На зустрічі ми спільно дійшли рішення направити звернення до Вінницької обл­держадміністрації, уряду та Президента переглянути останню постанову Кабміну щодо пом’якшення карантинних обмежень і дозволити непродовольчим ринкам працювати з суворим дотриманням санітарних вимог.

Сподіваюсь, що в уряді до цього дослухаються. За малим бізнесом – тисячі вінничан та їхніх родин.

Також варто зазначити, що під час акції сьогодні звучали перестороги, що власники ринків «здеруть» із ФОПів оренду за місця, «ракушки» та палатки заднім числом за весь час 2-місячного простою. Погодьтесь, що це буде шок для всіх тисяч «речовиків», які і так під час карантину загнані в збитки, не продали весняний сезонний товар і вимушені платити податки до бюджету…

Чи почує Кабмін ці мітинги із обласних міст та регіонів?

Фото Сергія Хіміча