Кому можливо смішна новина, але для рестораторів означає, що збитки зменшаться в рази від відкриття літніх майданчиків, а може і скоро наблизимось до точки беззбитковості в роботі., – зазначив на своїй сторінці в соціальній мережі відомий ресторатор із Вінниці Валерій Сиверчук. –  А це справжнє ЩАСТЯ нині, про яке було і годі мріяти ще тиждень тому назад. З цього приводу дістав куплений перед карантином садж і вирішив його випробувати) Він виявився просто фантастичним: рибка та шашлик з курочки залишались гарячими майже годину. А кришка-купол чудово підходить під карантинні вимоги. Думаю, що таки “приборчики” незабаром повинні з’явитись в кожному нашому закладі.

Заходьте, забігайте, залітайте, Друзі, на літні майданчики наших закладів. Ми за Вами насправді Дуже Скучили і кожного приймемо як давно очікуваного справжнього Друга.

Нагадаємо, що українцям дозволили ходити групами не більше 8 осіб та сидіти в кафе за столиком не більше чотирьох.  Відповідні зміни до постанови №211 прийняли на засіданні Кабміну 13 травня.

– В нас було, що на літніх майданчиках, які ми відкрили, виключно дві особи за столом, ми цей перелік розширюємо до 4-х осіб, але залишаємо відстань 1,5 метри між місцями для сидіння. Друге, в нас було виключно літні тераси просто неба, але поспілкувавшись з рестораторами ми добавили, «на відкритому повітрі, під тентами, на верандах», тобто як це існує. Додали ще один пункт щодо кількості осіб які можуть пересуватись. Було не більше двох осіб, ми добавили «не більше ніж 8 осіб», – прокоментував зміни Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.