Перед цим 4 місяці йшла роз’яснювальна робота, яка закінчилась «листами щастя» і повідомленнями під «двірники» про штрафу від 255 гривень до 510 гривень за неправильне паркування.

Поки що 6 інспекторів перевіряють вулиці та стоянки переважно в центрі міста. І залишають на лобовому склі інформаційну листівку, де вказано, що водій порушив правила ПДР. Ще тиждень тому ці листівки водії просто викидали у смітник… Тепер це документ, по якому можна навіть зекономити під сплати штрафу. Бо якщо

ви сплатите штраф за неправильне паркування протягом 10 банківських днів, то сума штрафу на 50% буде меншою. А у разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили постановою така постанова підлягає примусовому виконанню.

З цього приводу вже є конфліктні ситуації із водіями, які нарікають на

відсутність місць для паркування, «нас не попереджали», «куди мені йти і скільки платити?»

Водночас, у ВМР ще 2 місяці тому виклали в Інтернет он-лайн карту із  7,5 тисяч паркомісць, більшість з яких – безкоштовні. І попередили, що просто треба паркувати авто по закону без порушень – за 10 метрів до пішохідного переходу, виїзду чи перехрестя, не під знаком, не на зеленій зоні…

Про всі новації з паркуванням у Вінниці, про систему штрафів, появу евакуатора та можливі оскарження штрафів «бляхерами», власниками авто по дорученню та інші «тонкі» місця цієї реформи вже 18 травня для читачів 33-го каналу дасть пояснення керівництво Інспекції з паркування у місті.