Але дозволять брати пасажирів тільки на вільні для сидіння місця та в засобах індивідуального захисту. Якщо будуть здійснюватися міжобласні пасажирські перевезення до області, в якій не діють послаблення протиепідемічних заходів, таке перевезення дозволяється в 50% від кількості місць для сидіння, – зазначають рекомендації, які опубліковані на сайті МОЗ України.

Цей процес буде нелегким та відповідальним. Автоперевізники мають визначити відповідальну особу, яка буде проводити температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Всі члени екіпажу впродовж усього рейсу в транспортному засобі повинні знаходитись в респіраторах або медичних масках, в тому числі виготовлених самостійно. Заборонятиметься перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску.

Обмежиться контакт між працівниками та пасажирами, в касах встановлюються екрани (з плівки, скла, прозорого пластику тощо), в чергах зберігається дистанція 1,5 м.

Адміністрація автостанції повинна забезпечити: засоби індивідуального захисту та їх використання працівниками; постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах; вологе прибирання приміщень автостанції, місць контакту рук працівників та пасажирів (ручки дверей, місця сидіння тощо) з використанням дезінфікуючих засобів через кожні 5 годин, перед відкриттям та після закінчення робочого дня автостанції; провітрювання (кожні 2 години) робочих приміщень.

Обмежується масовий збір працівників у закритих приміщеннях, тимчасово відстороняються від роботи особи, які досягли 60-річного віку, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет, та хронічні захворювання легень.