Нещодавно люди дізнались про те, що їх хочуть приєднувати до Бабчинецької ОТГ. Така новина викликала неабиякий резонанс серед громади й вони готові боротись до кінця.

– Ще 26 червня 2015 року на сесії сільради всі депутати проголосували за приєднання до Могилева-Подільського. В 2019 році знову було аналогічне голосування, щоби підтвердити нашу позицію. На початку березня цього року відбувся схід громади, всі люди «за». Весь час у перспективному стані було вказано, що ми увійдемо до Могилів-Подільської ОТГ, але нещодавно для нас стало шоком, що тепер нас та Бандишівську сільраду хочуть приєднати до Бабчинецької ОТГ, – розповів нашій газеті голова Мервинецької сільської ради Павло Дідур. – Ми категорично туди не хочемо, адже немає жодного зв’язку, медицини та транспортного сполучення. Всі послуги, які потрібні для громади, в нас є на місці. Чотири рази на тиждень до Могилева їздить автобус, дорога в нормальному стані. Діє школа на 58 дітей, 11 діток ходять до садочка, працюють ФАП, пошта, є Інтернет.

На даний час голова та депутати з Мервинець написали звернення до вищих інстанцій, де вимагають почути їх. Поки відповіді не отримали. Крім того, зібрали кошти і після 22 травня готові пікетувати РДА із шинами та перекривати трасу. Може тоді хоч до них дослухаються!

Подробиці читайте у народній газеті «33-й канал».

Віталіна Володимирова