Власником однокімнатної квартири у Могилеві-Подільському став Андрій Страчков, третьокурсник Вінницького національного технічного університету, – повідомляє сайт Могилів-Подільської РДА.

Згоду на перерахування коштів в розмірі 354,2 тисячі гривень Андрій отримав від голови райдержадміністрації в день свого народження – 19 травня. Найближчим часом ще двоє дітей-сиріт з Могилів-Подільського району отримають можливість придбати власне житло.

Цього року Вінниччина отримала 38,2 млн грн. на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це на 600 тис. грн. більше, ніж минулого року. Завдяки цьому збільшиться й кількість дітей, які стануть власниками житла.

Протягом 2019 року вдалось вирішити житлове питання 88 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 83 дитини отримали грошову компенсацію на загальну суму 30,3 млн грн., а п’ятьом дітям придбали житло у Жмеринці, а також у Гайсинському, Погребищенському, Тростянецькому та Ямпільському районах.