Працювали там понад 150 людей, виготовляли якісну продукцію. Восени минулого року завод завершив свою роботу, й до цих пір людям боргують заробітну плату. Збитки сягають мільйонів, працівники у розпачі. 14 травня люди вкотре зібрались біля прохідної, аби підняти набо­ліле питання.

– Я представляю інтереси Ігоря Якубовича. Він – спів­ласник ТОВ «Конкорд» та володіє 50 % даного підприємства. Кілька днів тому мені зателефонували люди, які працювали на цьому заводі і яким не виплатили заробітну платню за декілька місяців. Запросили мене як представника однієї із сторін на ці збори, — повідомив на «гарячу лінію» газети вінничанин Володимир Фещенко. — З іншої сторони представників не було, окрім головного інженера. Це наближена людина до іншої особи, яка також володіє половиною акцій цього підприємства.

Разом з головним бухгалтером, головним інженером і юристом ці люди не виплачують кошти і навмисно роблять завод банкрутом. Багатьох людей навіть офіційно не працевлаштували. Уявіть, навіть мене і Якубовича, співвласника, не пустили на завод і ми змушені були проводити збори біля хвіртки. Люди скаржилися, що до них на цьому підприємстві ставилися як до худоби, умови праці були жахливими. Обманювали із зарплатнею, обіцяли виплачувати одну суму, а платили набагато менше, хоча у відомостях писали більше…

А вже наступного дня обурений натовп вирушив до приміщення сільської ради. Зібралось близько 100 чоловік.

– Ми офіційно запрошували головного бухгалтера, але вона відмовилася прийти! Ми хотіли почути, де ділися кошти за майже мільйон штук цегли, яку продали (а це більше трьох мільйонів гривень). І так й не розрахувалися з людьми! Питань було дуже багато, але ніхто, на жаль, не прийшов із керівництва. Тому ми написали колективну заяву до усіх керманичів нашої держави, сподіваючись, що хтось нас нарешті почує. Але якщо навіть це не допоможе, то маємо намір перекривати залізницю та автошляхи, — кажуть ошукані люди.

У пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що отримували колективну заяву від працівників цегельного заводу. За фактом невиплати заробітної плати відкрито кримінальне провадження та проводиться розслідування.

А тим часом ходять розмови, що завод почали різати на металобрухт, а в одного із власників підприємства вилучили автомобіль на арештмайданчик.

Валентина Лісова