Вінничанин Олександр Грамарчук, відомий за позивним Гром, звернувся із запитаннями до президента Володимира Зеленського. Питання атовця є специфічними, вони стосувалися обіцянок та бачення очліьника держави щодо завершення війни на Донбасі.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 травня, В.Зеленський провів потужну пресконференцію. Не всі журналісти, які мали бажання, потрапили. Це зрозуміло, адже захід не може тривати «до останнього запитання».

Зазначимо, що у президента запитували про його ставлення щодо врегулювання ситуації з війною.  За його словами, українська армія лише відповідає проросійським бойовикам на обстріли, і РФ повинна вплинути на них.

«Вони (терористи на Донбасі, – ред.) різні, є багато доказів причетності російської десантури. Вони стріляють по наших людях. Ми все це розуміємо. Немає жодної зради. Ми точно знаємо, хто там і скільки. І чому вони стріляють. Там є і російські військові, і громадяни Росії», – зазначив гарант.

Водночас Зеленський не відповів, хто відповідальний за військове вторгнення в Україну, але визнав, що «команди йдуть із РФ».

«Ми розуміємо, що ми говоримо в Мінську з Російською Федерацією, і в нас там три учасники: Україна, Росія та ОБСЄ. Це суб’єкти цієї війни», – підкреслив він.

Також він вказав, що «ми не стріляємо по українцях, ми відповідаємо бойовикам. Я переконаний і вірю в це, що єдиний вплив на них повинна проявити РФ».

Ветеран О.Грамарчук записав відеозвернення з власними запитаннями, які, можливо, цікавлять багатьох з тих, хто перебував на передовій.

«Вам добре спиться? Знаючи, що спочатку тільки цього року загинуло в нас більше військовослужбовців, ніж за аналогічний період минулого року…

Чому ви не закінчили війну? І хто на ній наживається?

Ви побачили в очах Путіна мир? Де той обіцяний мир? Скільки ще ми повинні здати ворогу територій, щоб посунути кордон України з Росією?

Ви обіцяли посадити корупціонерів, винних у розстрілі героїв Небесної Сотні, натомість ви відпустили вбивць, корупціонери стали вашими партнерами, а в тюрмах сидять волонтери, добровольці, музиканти, військовослужбовці…

Чому ніхто не сидить за Іловайск та Дебальцево? Ви це питання задавали? Чому жоден громадянин Російської Федерації, що брав участь у війні, безпосередньо в Іловайску та Дебальцевому, чому ніхто з них не сидить в тюрмі?! Може тому, що ви окупантами називаєте нашими громадян?

Скільки особисто вам занесли з реклами вантажу “Мрії” та “Епіцентру”?

Що ви робили в Омані? Де ви пропадали 19 годин після свого вильоту з Оману до приземлення в Україну?

Чи могли б ми уявити, що кінець епохи бідності Зеленського стане для нас початком епохи виживання?..», – заявив Гром.