Зранку редакцію «33–го» обривають запитаннями:

– Чи правда, що коронавірус виявили в Департаменті охорони здоров‘я ОДА, інших департаментах розташованих у «книжці»? А серед контактних осіб не лише керівники департаментів, але й заступники голови ОДА і сам голова? Чи не захворіли й вони?

Очевидно, що всі, хто в ці дні працює та забезпечує життєдіяльність країни, області, особливо ті, що мають відношення до медицини, в зоні особливого ризику.

Як засвідчують епідеміологи, в профільному департаменті дійсно виявили 4 хворих співробітники. Є підозри у інших. Проходять перевірку контактні особи. В «книжці» знаходиться чимало департаментів та служб. І вони користуються спільними ліфтами, коридорами, тому ймовірність заражень інших співробітників існує. Ми зробили відповідні запити і повідомимо детально про стан справ в газеті «33-й канал» та на сайті.

Вже відомо, що в «книжці» проведено всі протиепідеміологічні заходи. Хворі ізольовані.

Продовжуються перевірки контактних осіб, які в ці дні спілкувались із нардепом від Вінниччини О. Мейдичем, в якого виявили коронавірус. За твердженнями його колег, він уразився саме на Вінниччині, коли здійснював у минулу п’ятницю поїздки по округу. Перевіряють на ПЛР не лише членів фракції, але й тих депутатів, хто сидить поряд у ВР. Зокрема тести вже пройшли інші депутати від Вінниччини – Лариса Білозір та Микола Кучер. Вони повідомили нам, що результати негативні.

Продовжують хворіти священики та віруючі, які відвідували масові заходи чи спілкувались із такими людьми. Є інформація, що матушка з П‘ятничан потрапила в реанімацію. Продовжують лікуватись священники та їхні рідні із храму на «Електромережі» та матушка із дітьми померлого від коронавірусу священника, інші. Є вже і ті, хто вилікувався. Повідомляють про виявлені випадки серед співробітників культурних закладів міста. Коронавірус, з початку пандемії, виявили у працівників всіх лікарень міста. Онкоцентр, де виявили один із перших спалахів коронавірусу, вже розпочав приймати хворих для проведення хірургічних операцій. Вони всі проходитимуть тести на коронавірус. Як і пацієнти дитячої, інших лікарень.

Вам всім, зізнаюсь і мені, вже осточортіла ця тема коронавірусу. Але, на ваше прохання, ми повідомляємо про ситуацію із ним в області та країні, щоб розуміти – він є і не щадить нікого. Особливо звертаємо на це увагу скептиків. В Росії вже до 320000 хворих. Майже 20000 за один день – як у нас (19706) за весь час. У США – 15940000. І померло, увага, до 95000!

Ми готові до такого розмаху? А він може статись навіть через місяць два після послаблення карантину! Тому адаптовуймось, бо треба жити і працювати! Але БЕРЕЖІМОСЬ! У Вінницькій області коронавірус виявлений в 26 населених пунктах. У Вінниці – 440 хворих. З них виздоровіло – 439. 6 – померло. В області – 13. Сьогодні – смертей не зареєстровано. На перших місцях, за ураженнями, Калинівський – 74 хворих. Вінницький – 47. Жмеринський – 40. В останньому, друга хвиля спалаху і захворювання серед керівників району та санстанції, їхніх рідних та колег. В інших районах ситуація стабільна. Є райони «везунчики» – в них жодного випадку немає! Тому багато хто не розуміє, чому так «кіпішують».

Повідомляйте нам резонансні випадки та пишіть про проблеми, з якими зіткнулись. Творімо найтиражніше народне видання центру України разом.

Станом на 11.00 годин 21.05.2020 року на території Вінницької області зареєстровано 1172 підозри на COVID-19

У 788 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 55 дітей (місто Вінниця – 35, Вінницький район – 5, Гайсинський район – 4, Барський, Липовецький район – 2, Жмеринський, Калинівський, Літинський, Могилів-Подільський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони по 1 дитині).

Зареєстровано 13 летальних випадки від коронавірусної інфекції у дорослих (місто Вінниця – 6, Вінницький район – 3, Калинівський райони – 2, Козятинський, Літинський райони по одному випадку).

Одужало 439 осіб (в тому числі 30 дітей).

З повагою, я та «33-й».

Тетяна Квасюк