Бо паралельно в Telegram в «КУруарах Вінницької влади» з’явилась сенсаційна версія про «підтвердження у кількох департаментах Вінницької облдержадміністрації, які розташовані у будівлі “Книжки…” + Контактні особи – всі директори департаментів та заступники голови ОДА і голова ОДА…»

Тому прес-секретарю голови Вінницької ОДА “33-й канал” поставив цілком конкретні запитання із цього приводу:

1. Чи можете підтвердити чи спростувати інформацію, щодо Covid-19 у кількох департаментах Вінницької облдержадміністрації, які розташовані у будівлі “Книжки”? А також у контактних осіб – всіх директорів департаментів, заступники голови ОДА і голови ОДА?

2. Чи діагностовано діагноз COVID-19 у голови Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмили Грабович?

3. Чи правда, що закривають Міську клінічну лікарню #1 на карантин, через те, що велика кількість медперсоналу заразилась COVID-19?

І прес-секретар керівника ОДА Марина Борисенко відповіла нам наступне:

– У голови ОДА та у заступників Голови ОДА не підтверджено COVID-19. Інформація що надана у Телеграм-каналі “Кулуари Вінницької влади” – не є вірною. Це фейк. До того ж, зазначені контактні особи – не могли такими бути, адже під час карантину усі наради та зустрічі усіх без виключення структурних підрозділів ОДА – проводяться в онлайн-режимі. Апарат Вінницької ОДА, зокрема і очільник області – працюємо з урахуванням усіх карантинних правил. Хворих на коронавірус серед наших працівників – немає!, – повідомила Марина Борисенко. – Станом на 21.05 2020р. в директора ДОЗ ОДА Грабович Л.О. діагноз Covid -19 відсутній і Вона виконує свої посадові обов’язки в повному обсязі.

Також вона додала, «Шановні колеги, сьогодні я ще надаю відповідь на обіцяні питання. Але! Я відповідаю за інформацію яка стосується голови ОДА! Бо у нас є департамент інфо – за рештою інформацією звертайтесь туди, гаразд? Бо тут обговорюються питання щодо Голови ОДА та брифінгів…»