Поруч триває будівництво аналогічної багатоповерхівки. її теж будують через муніципальну програму. Реалізацією проектів займається Вінницька міська рада. По плану будівництво закінчаться цього року в осени.

Через карантинні заходи у зв’язку з поширенням пандемії COVID-19 не проводили урочистого новосілля для господарів. Ключі від квартир кожен власник отримував окремо у забудовника.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов розповідає, що муніципальне житло дешевше відносно того, яке споруджують комерційні забудовники. Так, у новому будинку квадратний метр коштує 10 тисяч 930 гривень. Для того, аби знизити ціну видається низка пільг забудовнику, зокрема, при сплаті за землю.Також мер міста розповідає, що тривають будівельні роботи на спорудження ще двох муніципальних будинків у мікрорайоні Поділля. Поруч з ними планують збудувати дитячий садок.

Квартири у таких будинках доступні для придбання працівникам соціальної сфери, медики, вчителі, державні службовці, працівники комунальних установ. П’ять років тому таку можливість надано переселенцям та учасникам бойових дій. Дана програма “Муніципальне житло” реалізовується у Вінниці протягом десяти років. За цей час збудовано дев’ять будинків загальною кількість 775 квартир.

Василина Вереснева