Учениця Хмільницької школи мистецтв Софія Каяк засвітилася на іспанському телебаченні. Дівчина три роки навчалася у цьому закладі по класу віолончелі.

– Дівчинка була дуже активною, – згадує про ученицю її викладач по спеціальності Наталя Миколаївна. — З 1-го класу брала участь у різноманітних заходах і концертах. У серпні 2019 року Софійка переїхала до Іспанії на постійне місце проживання. Нам, звісно, завжди важко від­пускати своїх учнів — чи то у доросле життя, чи то у інше місто, але ми завжди пам’ятаємо про них та пишаємося ними. Коли отримуємо від них якісь новини – на серці стає тепліше, адже в кожного свого учня ми, викладачі, вкладаємо часточку себе. Тому приємно усвідомлювати, що, переїхавши до сонячної Іс­панії, Софійка продовжує розвиватися та від­кривати себе.

Доказом цьо­­го став сюжет, який транслювали по телебаченню у Мадриді нещодавно. Ведуча представила Софійку як талановиту українку зі своїми фантазіями та почуттями. Після того наша землячка сіла за віолончель та зачарувала своєю грою…

– Я живу в Іспанії з родиною 8 місяців. Наш дім близько біля госпіталю, і тут біля вікна аплодую лікарям, бажаю всім хворим на коронавірус швидкого одужання. Я дуже щаслива, адже маю у Мадриді багато друзів, маю найулюбленіші захоплення – музику та футбол, — каже хмільничанка.

Підтримка дівчини – це її друзі та сім’я. Після карантину 19-річна Софія буде грати в іспанському оркестрі з іншими дітьми, а зараз, під час карантинних обмежень, вона демонструє свої таланти грою на віолончелі та прямо у будинку грає з батьком у футбол.

Віталіна Володимирова