Під час карантину суттєво збільшилась кількість вінничан, які користувались он-лайн послугами ГУ ПФУ у Вінницькій області. Цій темі було приділено особливу увагу під час засідання колегії при начальнику Фонду.

– Адаптивний карантин дозволив успішно відновити роботу відділів обслуговування громадян. Клієнти, як і раніше, мають отримувати повний спектр пенсійних послуг, але лише за однієї умови – попереднього запису. Всі усні консультації продовжуємо надавати в телефонному режимі, – підкреслила  Олена Корчака, очільник Головного управління Пенсійного фонду області.

Клієнтів обслуговують після температурного скринінгу та за наявності у них захисних масок та рукавичок. Крім того, на робочих місцях спеціалістів встановлено скляні екрани, що дає можливість тримати дистанцію та захистити працівника.

Усі консультації з питань пенсійного забезпечення надаються виключно в телефонному режимі спеціалістами обласного контакт-центру, що суттєво зменшує кількість звернень до відділу обслуговування громадян. Так, з 12 по 21 травня відділом надано 1248 послуг.

– Злагоджена робота фронт- та бек-офісів дозволила тримати на контролі звернення, які потребують негайного втручання. Та уникнути прострочення термінів при подачі заяв на призначення пенсій, – підсумувала Олена Корчака.

Якщо є нагальна потреба отримати певну пенсійну послугу, рекомендуємо звертатись у обласний Пенсійний Фонд за безкоштовним номером телефону контакт-центру 0-800-219-108. А для жителів м. Вінниці — тел. 50-88-81, 50-88-82, 50-88-83.