Десятки мешканців Кирнасівки Тульчинського району сьогодні перекрили залізничний проїзд, протестуючи проти чергової спроби знищити цукровий завод. Про це вони повідомили на гарячу лінію нашому кореспонденту.

– З людьми, які працювали на заводі, дотепер не розрахувалися. Ми розуміємо, що грошей вже не побачимо, то хоча б цукром відплатили, а вони хочуть його прикарманити. Ми були б раді, якби завод знову запрацював. Він давав роботу півтисячі місцевих. А тепер його хочуть розібрати і продати. І все зробити тихцем, щоб громада нічого не отримала. Уже були спроби порізати наш завод. Частину порізаного все-таки вдалося вивезти. І ось тепер невідомі люди знову прибули на завод і приступили до цих самих дій. Ми швиденько зібрались і на місце, аби цього не допустити! – кажуть мешканці Кирнасівки. – Десять років правоохоронці розслідують справу про кирнасівський цукор. Протягом цього часу змінилося декілька керівників заводу.

Додамо, що у грудні минулого року кирнасівські активісти у присутності перших осіб районної влади познайомилися з новим виконавчим директором ТОВ «Кирнасівський цукровий завод» Сергієм Бевзенком та інвестиційною програмою власника компанії. Вона дуже приваблива: за наступних п’ять років на місці теперішнього заводу має побудуватися елеватор, якщо дозволять технічні умови – ще низка об’єктів із переробки сільськогосподарської продукції, а також біогазова станція. Сума інвестицій – 180 мільйонів доларів. Людям обіцяли роботу під час будівництва та вже на діючих підприємствах. То ж невже їх знову надурили?

Про це та інше читайте у народній газеті «33-й канал».

Віталіна Володимирова