– Такі повідомлення почали надходити в редакцію та поширюватись телеграм-каналами.

Звільнення майже усіх головних лікарів обласних лікарень та медичних установ стало на цьому тижні топ-темою для обговорення у владних коридорах і серед медиків усіх рівнів. Чому одних звільнили, а інших залишили? Хто керуватиме закладами? Коли і як призначать нових головних лікарів/директорів і яка «ціна» питання? – з’ясовували наші журналісти.

Версія про «поповнення партійної каси» напередодні виборів шляхом перепризначення головних лі­карів на посади виконуючих обов’язків з’явилася на одному із телеграм-каналів ще минулого тижня. У повідомленні йшлося, що голова Вінницької облради Анатолій Олійник всупереч постанові КМ начебто хоче залишити ще діючих тоді головних лікарів у статусі в.о. після закінчення терміну їхніх контрактів аж до проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників. Ціна питання за інформацією каналу «Кулуари Вінницької влади» – 5 тисяч доларів…

– Чому так мало? – одразу прокоментував нашому кореспонденту голова облради Анатолій Олійник. І запевнив, що діятиме виключно у межах чинного законодавства (детальніше в його заяві). А щоб у громадськості не виникало сумнівів, запросив кореспондента нашого видання на зустріч з головними лікарями в їхній останній робочий день. 22 травня у сесійній залі Вінницької облради зібралися головні лікарі — Валерій Бабійчук (госпіталь ветеранів війни), Ігор Матковський (обласний СНІД-центр), Пилип Продивус (обласний ендокринний диспансер), їхні колеги – директори та начальники медичних закладів області. У цей день їм вручили подяки за сумлінну працю і трудові книжки. І вже на понеділок, 25 травня, у цю ж залу запросили претендентів на посаду виконуючих обов’язки від кожного медзакладу.

Анатолій Олійник зауважив, що в.о. можуть бути медичні директори, заступники чи інші штатні працівники, але не колишні головні лікарі…

Напевно, до такого повороту подій дехто підготувався заздалегідь, звільнивши собі «тепленьке» місце заступника, наприклад, щоб і після звільнення по можливості керувати роботою у закладі. За інформацією співробітників одного такого медзакладу, їхній керівник напередодні звільнив начмеда та заступника. Директором з медичної частини встиг призначити одного завідувача прибуткового відділення, 25 травня він став в.о. А вже наступного дня в.о. керівника призначає заступником ексголовного лікаря – шах і мат… Кажуть, що останній навіть табличку на дверях не збирається міняти… Як керував, так і керуватиме закладом, в. о. лише формально підписи ставитиме.

Звільнених заступників, як і багатьох інших підлеглих працівників, така «многоходовочка» вкрай обурила. Тому в колективі уже всерйоз задумуються, хто б міг скласти конкуренцію їхньому ексголовлікарю на конкурсі.

– Вперше процедура звіль­нення, проведення конкурсу на вакантні посади та контрактування директорів лікарень визначена урядом України і дає змогу змінювати менеджмент медичних підприємств, особливо там, де керівник часто плутає комунальну власність зі своєю приватною клінікою, — прокоментував голова комісії з питань законності Андрій Вигонюк.

– А чому тоді звільнили не усіх головних лікарів?

– Така розбіжність виникла у зв’язку з різницею у датах укладення контрактів і терміну їх тривалості для різних медичних директорів. На початку червня буде звільнено ще кілька керівників, наступні у грудні, у декого контракт діє до 2022 року.

– Чи доцільно взагалі проведення конкурсу в умовах карантину?

– У жодному разі не можна проводити конкурс до завершення карантину, оскільки не дотримано принципу РІВНОПРАВНОСТІ. Громадяни не можуть подати кандидатури до складу конкурсних комісій та до участі в конкурсі через урядові обмеження можливості вільно пересуватись, закриті міжобласні трансфери, закриті кордони, аеропорти, десятки тисяч громадян досі знаходяться в умовах обсервації чи хворіють на COVID-19, досі витає небезпека зараження, в першу чергу, серед медпрацівників. Крім того, заборонено проводити збори громадян понад 10 осіб, що унеможливлює висунення кандидатур до складу конкурсних комісій трудовими колективами.

Найменший поспіх може призвести до скасування у суді результатів конкурсу і в подальшому затягнути призначення керівників медичних підприємств на пленарному засіданні обласної ради.

Міла ПОЛІЩУК

Від редакції. Як розумієте, це лише початок. Тема буде цікава і резонансна, і ми детально відслідковуватимемо перебіг подій. Пишіть нам про корупційні схеми, корумпованих керівників від медицини, договорняки та такси «в кишеню» для лікування. Бо із ними ми точно нову державу не побудуємо. А ось такі керівники свої підпільні бізнес-імперії – так. Зрештою, це ви бачите зараз у відомих вам закладах.