Разом з ним до шпиталю приїхав голова Вінницької облради Анатолій Олійник. Даний медичний заклад є комунальним підприємством Обласної Ради у Вінниці.

Наразі до мед.закладу передано 200 респіраторів FFP-3, 2000 пар захисних рукавичок, 150 захисних багаторазових комбінезонів, 250 багаторазових медичних шапок, 10 пульсоксиметрів, концентратор кисню та функціональне ліжко з електроприводом. Допомогу попередньо узгодили з керівництвом шпиталю.

Медичне обладнання та засоби захисту для медиків придбав для Вінницького обласного клінічного шпиталю ветеранів війни Фонд міжнародної солідарності в Україні.

Дамян Цярцінські заявив, що Фонд міжнародної солідарності реалізовує програму підтримки низки українських медичних закладів у протидії епідемії коронавірусу на загальну суму три мільйони гривень. Відповідно, вінницький медичний заклад бере участь у проекті МЗС та Міноборони Польщі для ветеранських шпиталів. Проект спрямований на підтримку та реабілітацію учасників війни на Донбасі. Цим пояснюється підтримка фондом цього медзакладу, що є одним із кращих не тільки в регіоні.

В свою чергу Анатолій Олійник прокоментував, що шпиталь не входить до переліку медичних закладів першої хвилі лікування пацієнтів з коронавірусом. Незважаючи на це, колектив потребує підтримки стосовно засобів захисту. Надана допомога є своєчасною і необхідною. За таку підтримку він щиро подякував польському дипломату.

Слова вдячності висловив також керівник шпиталю заслужений лікар України Валерій Бабійчук. Він ознайомив гостей з матеріальною базою, умовами лікування і надання медичної допомоги пацієнтам.

Про це повідомляє газета Верховної Ради «Голос України»

Василина Вереснева