У 2020-му році він вперше відбувається онлайн – з 29 травня по 7 червня на сайті Чілдрен Кінофесту. За традицією, до конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Переможця фестивалю визначить його аудиторія – після перегляду фільмів глядачам буде запропоновано оцінити свої враження на сайті Чілдрен Кінофест.

Відкриває фестиваль австралійська сімейна стрічка «Мій друг містер Персіваль». Одну з головних ролей у ній виконав Джеффрі Раш, лауреат премій «Оскар» та «Золотий глобус», зірка серій фільмів «Пірати Карибського моря». Фільм, заснований на світовому бестселері «Штормик та містер Персіваль», розповідає історію дивовижної дружби хлопчика та пелікана-сироти.

Крім того, за звання найкращого фільму 2020 року у конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту змагаються фантастична пригодницька стрічка «Фокстер& Макс» (Україна), драма «Салон краси Ромі» (Нідерланди, Німеччина), роуд-муві «Лос Бандо» (Норвегія, Швеція), фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх» (Німеччина), та анімаційні фільми «Гол!» (Велика Британія) і «Сіпсік – лялька-друг» (Естонія, Данія).

У позаконкурсній програмі фестивалю на глядачів чекає ретроспективна добірка «Чарівник Жорж Мельєс» та спеціальна подія до Дня захисту дітей – онлайн-прем’єра анімаційного фентезі «Викрадена принцеса», переможця Чілдрен Кінофесту 2019-го року. Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк. Урочиста церемонія нагородження теж відбудеться онлайн. Слідкуйте за сайтом Чілдрен Кінофесту.