В свої 87 років Сергій Ількович Вознюк продовжує допомагати українській армії. За неповний місяць чоловік виготовив п’ять за­хисних сіток розміром 8,5 на 3,2 м.

А це десятки врятованих життів наших вояків. Адже маскувальні сітки захищають від ворожих снайперів передові позиції, ховають від ворога техніку. Сергій Ількович – син репресованих за часів сталінщини українців. Зазнав лиха, поневірявся з матір’ю сибірами-гулагами. Знає справжній смак «руського міра». Тому відправив онуків воювати в АТО. Зараз хлопці несуть службу на кордоні. А дідусь не вагаючись пішов у волонтери. Ось так і живе турботами армійців. Каже, що до свого 88-річчя, яке святкуватиме в липні, поб’є власний рекорд з плетіння маскувальних сіток. І застерігає всіх українців від реваншу проросійських настроїв, бо це знову може коштувати нашому народу сотень тисяч невинно убієнних.

Громадські активісти Ямполя звертаються до голови Вінницької ОДА Скальського з проханням відзначити найстаршого в області волонтера державною нагородою. Редакція з повагою передплатила шановному патріоту примірник газети «33-й канал».

Богдан Сонях