«Посадіть його, бо він колись заб’є до смерті і свою дівчину, і рідних»

Шокуюче відео, де у центрі Вінниці, по вулиці Коцюбинського, серед білого дня молодий чоловік бив кулаками дівчину, облетіло вже усю Україну. Сотні людей обурювалося, що це за чоловік, який, як грушу, товче тендітну дівчинку, і чому ніхто не зупинив його.

Єдина, хто допоміг, це перехожа дівчина, яка побоялася підійти, але відзняла на телефон відео побиття та викликала поліцію.

– Патрульні приїхали, коли уже бійки не було. Дівчина відмовилася писати заяву, запевнила, що це її брат і вона ніяких претензій до нього не має. Її оглянули лікарі і відпустили додому, — прокоментувала прессекретар обласної поліції Анна Олійник. — Кримінальне провадження за статтею «хуліганство» було відкрито, коли в Інтернет-мережі з’явилося відео злочину.

Увага❗️❗️❗️ Щойно надіслали відео!Сьогодні у Вінниці на проспекті Коцюбинського, поблизу «Секонд-Хенду» близько 12:00 невідомий «чоловік» жорстоко побив дівчину на очах у перехожих!!! Шукаємо свідків, або може хто впізнає цю тварину! Поліція повідомлена!«Його» має знати кожен!!P. S. Відеозйомку вела дівчина! Дякую, що зібрала докази для кримінального провадження!Національна поліція України

Posted by Андрій Гайдай on Monday, May 11, 2020

За інформацією поліції, дівчина — неповнолітня жителька Київської області, а чоловік – 1991 року народження, з Вінниччини.

У соцмережах багато хто впізнав «героя». Одні пишуть, що мало не щодня бачать його у Вінниці на залізничному вокзалі. Інші стверджують, що він постійний клієнт ломбардів, здає телефони вкрадені.

Також писали, що родом молодик із Погребищенського району. Односельчани зв’язалися з вінницькими активістами, які самотужки розслідують цю справу, та поскаржилися на нього:

– Люди його бояться, бо той має судимість. Кажуть, він часто піднімає руки на своїх рідних — маму, сестру. А ця дівчина — його співмешканка, яку він мало не до смерті забиває. Вона вже від нього тікала, але чомусь знову поверталася. Цю інформацію я уже передав слідству, — повідомив громадський активіст Андрій Гайдай.

– Допитали обидві сторони конфлікту, неповнолітню дівчину в присутності її мами. Готуються матеріали для оголошення про підозру, — прокоментували в пресслужбі облполіції.

Міла ПОЛІЩУК