Про це йдеться у протоколі Вінницької ОДА. Рішення не відновлювати пасажирські перевезення з 1 червня ухвалили через нестабільну ситуацію з кількістю хворих на коронавірус, яка фіксується щодня.

– Міжобласні перевезення не відновлюють з огляду на те, що найближчим часом відбудуться поминальні дні (свято Трійці 7 червня), а отже до міста та області можуть приїхати люди з інших регіонів — це може погіршити епідеміологічну ситуацію у Вінницькій області. Відновлення пасажирських перевезень залізничним транспортом внутрішнього сполучення та між регіонами, а також автобусним транспортом комісія розгляне 15 червня. Розширення сполучення з іншими регіонами, особливо з тими, у яких захворюваність значно вища, може призвести до збільшення кількості нових випадків на 40—60%, – повідомили в ОДА.

В той же час вінницькі перевізники таким рішенням шоковані, адже вже був відкритий попередній продаж квитків.

– Відповідно до постанови КМУ, міжобласні перевезення мали розпочатися вже з 01.06.2020р., але комісія 29.05.2020., прийняла рішення не відновлювати міжобласні перевезення Шановні пасажири, які користувалися послугами маршрутів, Вінниця-Хмельницький, Вінниця- Кривий Ріг, Вінниця Умань, Вінниця-Генічеськ,Хмільник-Одеса, Хмільник-Тернопіль, ми ВИБАЧАЄМОСЯ перед ВАМИ за те, що дані перевезення з 01.06.2020р., відновлені НЕ БУДУТЬ, Вінницька ОДА ЗАБОРОНИЛА виїзд на міжобласні маршрути, думаю що перевізники і люди в даній ситуації є заручниками ЧИНОВНИКІВ, я думаю що є припущення що АКЦІЇ протесту поновляться!!! Натомість сусідня  з нами Житомирська область дозволила своїм громадянам їздити на міжобласних маршрутах, НЕ РОЗУМІЮ – хто на кого ПРАЦЮЄ!!!- обурюється перевізник та депутат облради Сергій Кривешко.

Свою позицію щодо даної ситуації висловила і народна депутатка з Вінниччини Ірина Борзова.

-Думаю, що Вінницька облдержадміністрація перегляне своє рішення, щодо заборони до 15 червня міжобласних автобусних та залізничних перевезень . Адже Уряд дозволив перевезення з 1 червня. А взагалі, я не розумію, як можна приймати такі рішення і не повідомляти про це людей. Засідання комісії облдержадміністрації було 29 травня, але жодної інформації на головній сторінці офіційного сайту облдержадміністрації про це немає. Документ «запхали» в рубрику «все про коронавірус» і вінничанам про це нічого не повідомили і не пояснили. Звісно такі дії влади у людей викликають шквал негативної критики. Просто більшість з них, хто приймав рішення їздять на машинах та з водіями, тому не подумали, що люди купили квитки на потяги та автобуси і заздалегідь планують поїздки. І вже планували з 1 червня!!! «Виходить так, що «приватники» їздять і лише сміються з нас», – каже представник асоціації перевізників Вінниччини Олександр Слободянюк про заборону міжобласних перевезень в області до 15 червня. Про «сірий» ринок перевезень розказувати не буду, стрілянину в Броварах всі бачили і про суми нелегальних «заробітків» від міністра почули.

Віталіна Володимирова