Це буде можливо за дотримання всіх протиепідемічних вимог серед перевізників, автостанцій та пасажирів. У разі, якщо епідемічна ситуація погіршиться, в області дозвіл на перевезення знову відмінять. Окрім цього, в облдержадміністрації створять робочу групу, яка займатиметься боротьбою з нелегальними перевезеннями.

Про це вчора, 1 червня під час брифінгу розповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Піщик.

– Епідситуація щодо розповсюдження COVID-19 в області дає нам можливість зробити наступний крок до пом’якшення карантинних вимог та поступово відновити роботу різних сфер бізнесу і життєдіяльності. В тому числі, і пасажирські міжобласні перевезення автомобільним транспортом.

Це все можливо за умови посиленого контролю і повного виконання вимог постанови №23 з боку перевізників, ВОПАСів та громадян. У разі виявлення порушень, погіршення епідситуації в області чи окремих районів, обласна комісія ТЕБ та НС буде вимушена повторно розглядати питання про повторне призупинення пасажирських перевезень та введення додаткових обмежень.

На сьогоднішньому вечірньому засідання ТЕБ та НС буде розглянуто питання щодо відновлення пасажирських перевезень», – зазначив заступник очільника області.

Посадовець такого повідомив, що в області розпочали боротьбу з нелегальними пасажирськими перевезеннями. Для цього представники обласної адміністрації утворили робочу групу спільно з підприємцями, які займаються легальними перевезеннями.

– Вже сьогодні буде підготовлено проект розпорядження робочої групи по боротьбі з нелегальними пасажирськими перевезеннями. Ця робоча група доведе свою ефективність по прикладу боротьби з роботою нелегальних АЗС та максимально пришвидшить припинення діяльності нелегальних перевізників і врегулює роботу пасажирських перевезень», – додав 1 червня Олександр Піщик.

За словами депутата Вінницької обласної ради Сергія Кривешка, який займається автобусними перевезеннями, із 2-го червня будуть працювати згідно діючого графіка  наступні маршрути:

  • Вінниця-Хмельницький,
  • Вінниця- Кривий Ріг,
  • Вінниця-Умань,
  • Вінниця-Генічеськ,
  • Хмільник-Одеса,
  • Хмільник-Тернопіль