З метою осучаснення підходів до визначення річниць створення військових частин Національної гвардії України був виданий наказ МВС України, щодо встановлення нових річниць, які значно різняться від тих, що відзначалися раніше.

Таким чином день створення 8-го полку оперативного призначення ім. І. Богуна тепер припадатиме на 1 червня.

Тому з нагоди святкування до військової частини завітали представники органів місцевого самоврядування міста Калинівки та Вінниці щоб привітати особовий склад та нагородити їх почесними грамотами. Також нацгвардійців заохотили правами начальника Західного територіального управління та командира військової частини.

Під час заходу, присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного меморіалу на території полку. Однак карантин вніс свої корективи у буденне життя військової частини. Якщо раніше річниця створення проходила в урочистій атмосфері то нині це дійство відбулося по-скромному без загальних шикувань та концертів.

Протягом всієї славної історії Калинівські бійці демонстрували високу професійну майстерність, відповідальність, витримку та вірність Військовій присязі.

Своєю напруженою службою та працею завжди забезпечували виконання поставлених завдань.

Вітаючи військовослужбовців частини з річницею голова Вінницької ОДА Владислав Скальський зазначив: «Шановні нацгвардійці! Сердечно вітаю вас з 26 річницею створення військової частини. Якщо говорити про довіру українського народу, то найвищою вона є до своїх захисників. А це можливо лише тоді, коли люди відчувають себе захищеними, коли вони бачать, що ті, хто їх захищає роблять це віддано для своєї рідної держави. Саме тому, коли, нажаль, ми втрачаємо наших бійців, кожен українець, кожен вінничанин відчуває це як власну втрату. Вінниччина завжди з вами і завжди пам’ятає про вас, де б ви не були. Адже ви – це наша оборона, наш захист і гарантія майбутнього української незалежної держави».

Військовослужбовці полку одні з перших вирушили на захист України у 2014 році, звільняли Харківську ОДА, зараз приймають активну участь у різних навчаннях у тому числі за участю іноземних підрозділів, а також виконують бойові завдання по забезпеченню територіальної цілісності і державного суверенітету України в районі проведення Операції об’єднаних сил в східному регіоні держави, проявляючи мужність, рішучість та відвагу, своїми діями сприяють зміцненню авторитету Національної гвардії України в державі та України на міжнародній арені.

До привітань долучились і школярі загальноосвітньої школи № 26 м. Вінниці на чолі із директоркою Сніжаною Резнік, які чудовим кліпом та спеціально для них створеною піснею за авторством тексту Емілії Нагорної вшанували гвардійців.

Микола Коваль