– 26,7 мільйона гривень українсь­кий парламентарій позичив людині на ім’я Олег Галушко. Схожа сума «позики третій особі», 26,5 мільйона, була вказана і в попередній декларації Разумкова, але без зазначення, хто саме отримав від нього гроші. Згідно з даними реєстру речових прав, у червні 2019 року між Разумковим і Галушком був укладений договір іпотечної позики, — сенсаційно повідомила «Українська прав­да» після аналізу декларації спікера ВР. — Заставу за цю позику внесла фірма «Глобалукройл», яка на той момент офіційно належала Галушку. Компанія передала спікеру ВР в іпотеку дві станції АЗС у Він­ницькій області та земельну ділянку. На момент укладання договору все це майно було у власності «Глобалукройлу» менше місяця. Строком виконання боргу було вказане 31 грудня, однак Разумков поки не декларував його повернення, а інформація про іпотеку значиться в реєстрі актуальною. Чоловік, який взяв гроші у Разумкова, найімовірніше, є бізнесменом з Вінниччини і сином депутата Вінницької облради Леоніда Галушка.

Ось такий фантастичний фактаж став відомий у кінці весни. «33-й канал» звернувся за коментарем до відомого бізнесмена та депутата обласної ради Леоніда Галушка з приводу мільйонного кредиту в спікера нинішньої Верховної Ради.

– Це було в 2018-му році, мій син справді позичав у Разумкова вказану суму, ми все віддали, як домовлялись. В тому числі й майном. Все закінчилось нормально, ніяких образ чи кидків. Бо я ділова людина, і яка різниця, в кого позичати гроші на бізнес — у банка чи приватної особи. Єдине, що після цієї інформації написали на мене на одному сумнівному сайті, що я маю 5 відкритих кримінальних справ. Я попросив вирахувати цих «лайнометів» тодішнього керівника поліції Юрія Педоса. Але він мне запевнив, що вирахувати таких справа марна — це сайти-одноденки. Це вони пропонували мені «підняти рейтинг» після цих чорнушних статей та фейків за гроші — написати щось про мене позитивне… Але мені це не треба, я маю добре ім’я, репутацію та чесно веду свій бізнес… Ось така історія…