Про це нещодавно заявив заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Піщик, поспілкувавшись з представниками вінницького бізнесу. Відповідну комісію обіцяють утворити в найближчий час.

“Поки легальний бізнес сумлінно дотримувався усіх державних обмежень, нелегальний бізнес швидко набрав свої оберти, – розповів він – Це спільна проблема і тому ми запропонували долучитися легальним перевізникам до спільної роботи, делегувавши своїх представників до робочої групи з боротьби із нелегальними перевізниками. Ця робоча група доведе свою ефективність за прикладом боротьби підпільними автозаправками».

Перевізники, які змушені дотримуватися суворих обмежень, щоб уникнути поширення коронавірусу, запропонували допомогти виявляти тих, хто не дотримується норм запроваджених урядом. Їхня кількість зросла під час карантину.

Ірина Шпильова, співзасновниця Всеукраїнського Руху SaveФОП, котра працює на ринку перевезень Вінниччини не один рік, зокрема, розповіла:

«Зупинення перевезень на маршрутах загального користування з самого початку ми вважали заходами не адекватними ситуації. Логіки навіть в діях Кабміну немає, коли зупинили ввесь громадський транспорт. Бо сталося так, що люди все одно знаходили спосіб перечування в тіньовому нелегальному секторі. А тепер цей пасажиропотік потрібно в найкоротші терміни повертати на законні маршрути. За підрахунками та оцінками відповідних надходжень від підприємницької діяльності перевізників не варто очікувати найближчі пів-року — рік .2 місяці безробіття далися взнаки як кожному підприємству транспорту так і вцілому ринку пасажирських перевезень: – пасажиропотік, який переорієнтувався на нелегальний ринок, з початком роботи на маршрутах не так швидко повернеться до тих же об’ємів під які сформована маршрутна мережа на Вінничиині та по Україні.

Мають бути чіткі правила для підприємців і системний контроль за їх виконаннями особливо якщо провадження діяльності несе відповідальність за життя та здоровя наших громадян .»

Ілона ВАЛЬТЕР