Бо 3 червня 5-й президент України  вперше за останній час приїхав у майже рідне місто. І  перший візит Порошенка  в нашу область у статусі народного депутата пройшов у Діагностичному центрі на Київській. Саме його в 2012-му відкривав  Порошенко із прем’єром Ізраїлю та тодішнім мером Вінниця Володимиром Гройсманом… І про це він згадав, коли  приїхав у Вінницький міський лікувально-діагностичний центр із 5000 швейцарських ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до COVID-19. Ці тести купили для всіх лікарів області…

Але після короткого офіціозу на виході центру Петра Порошенка атакували двоє прихильників партії Шарія. Чоловік і жінка під пряму трансляцію питали Порошенка в джинсах, коли закінчиться війна і за які гроші він закупляє тести на коронавірус. Петро Порошенко їм відповів, що за допомогою цих тестів вже виявлено позитивні результати на коронавірус у двох виховательок дитсадків. А ви лише патякаєте язиками і  ви отримуєте гроші з російських джерел», – жорстко відповів на ці закиди  Порошенко.

Далі вихованням “шарікових” займались відомі вінницькі порохоботи – фронтовики Ярік Пашкевич і Олександр Гром. Дивом обійшлося без бійки.

До речі, востаннє Вінниччину Порошенко відвідував під час передвиборчої кампанії в квітні 2019 року. Тоді він після першого туру виборів разом з родиною відкривав сезон роботи фонтану Рошен у Вінниці.