Місія Міжнародного валютного фонду провела зустріч з Мариною Лазебною, главою Міністерства соціальної політики України, під час  якої обговорювалося питання про реформування пенсійної системи, – повідомив урядовий портал 2 червня.

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна зазначила, що в Україні необхідно повернути дату 1 березня для проведення щорічної індексації пенсій. Тому що повернення точної дати індексації дозволить забезпечити належне прогнозування потреби у витратах на пенсійні програми. Ініціатива була позитивно відзначена місією МВФ.

Під час діалогу з місією була відзначена реалізація частини реформування пенсійної системи по щомісячній компенсаційній виплаті 500 грн. для пенсіонерів у віці 80+. Також обговорювалися плани щодо продовження виплат у 2021 році та введення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років.

Повідомляється, що в ході бесіди підіймалось питання про необхідність легалізації та детінізації заробітних плат в Україні, що є перспективою для стабілізації пенсійних виплат.