– Але, як показав досвід трьох попередніх років, з часу існування таких комісій, не лише якість поліції не зросла, але й до делегованих громадських активістів була маса запитають. Хоча, під час призначень, «зарізали»і представників Майдану і навіть поранених на ньому, інших відомих активістів чи представників ГО.

Але так, здавалося б ретельно підібрані кадри, не активно проявляли себе і не завжди захищали інтереси громади, – зауважували депутати.

Був наведений під час обговорень кандидатур факт, коли делегований туди активіст… невдовзі виявився адвокатом злочинного угрупування, яке «кошмарило» кафе атошника у Вінницькому районі.

Може через такі делегування і таких активістів ми повертаємо Вінниччину та Україну у 90-ті?

Депутати попередили активістів, які виявили бажання бути в цих комісіях, що на цей раз контроль буде більшим.

Ось як виглядає список рекомендованих активістів, яких затвердять на найближчій сесії.

-до складу Управління патрульної поліції у Вінницькій обл.:

ПОКОТИЛО Владислав Миколайович – адвокат, учасник створення Патрульної служби в Україні та учасник проектів ОБСЄ в Україні з проведення курсів підвищення кваліфікації дільничних офіцерів поліціі

МАРТИНЮК Назар Романович – голова відділення Асоціації правників України у Вінницькій області, викладач Донецького національного університету ім. Василя Стуса.

До складу Управління поліції охорони у Вінницькій області Національної поліції України:

БЕЗБАХ Володимир Григорович – голова Громадської Спілки учасників спеціального автодорожнього руху», викладач в ТОВ «НВП АДР Експерт» .

МЕЛЬНИЧЕНКО Володимир Миронович – адвокат, (індивідуальна діяльність), правозахисник, голова правління ГО «Подільський центр регіонального розвитку»

Уточнюємо. В комісії входить 5 чоловік. Серед них 2 громадських активісти, відібраних сесією облради.

Якщо у вас є якісь зауваження до кандидатів – надсилайте повідомлення на сайт та електронну пошту.

Тетяна Квасюк
Фото та відео Олексія Бойко

Детальніше на відео: