В карантинний період Інтернет простір наповнюється традиційними та навпаки кулінарними новинками, про які досі ще ніхто не знав. Більшість таких страв – не зовсім звичний продукт для України, тому важко здогадатися, що ініціатором ексклюзивних страв являються українські аграрії. Наразі свою унікальну страву «Мармелад із перцю» презентує Олег Міхеєв з Вінниччини. Досить таки недавно пан Олег вирішив займатися крафтовою кулінарією. Адже до Вінниці чоловік переїхав влітку 2014 року з Горлівки, і, буквально за рік, родина купила невеличкий будинок з невеличкою земельною ділянкою в Немирівському районі. Там і розпочали виготовляти сенсаційні кулінарні шедеври. Цей період сам аграрій називає найцікавішим етапом у своєму житті, адже завжди відчував себе винахідником і ось, нарешті колишні мрії можна втілити в життя. Тож до уваги всіх читачів, цього разу Олег Міхеєв заявляє про унікальний мармелад із перцю. Фермер розповідає, що для такої страви потрібно виварювати солодкий та гострий перець водночас.

«Зараз весна закінчується, принаймні на календарі, і нарешті зірки склалися, компоненти всі з’явилися, і в мене були час та навіть натхнення. І я зварив невелику кількість мармеладу з перцю. Адже такий мармелад доцільно використовувати як джем на бутерброд з маслом до чаю. Також можна як, модний зараз, пікантний кисло-солодкий соус до м’яса чи риби», – йдеться в розповідях фермера Олега.

Ця страва, як особливість Вінницького краю вже набула розголосу в соціальних мережах. Проте фермер зазначив, що не планує масового виробництва такого делікатесу. Максимальний термін придатності – це місць, і то, якщо продукт знаходиться у холодильнику.

Василина Вереснева