7 червня увесь православний світ відзначатиме день Святої Трійці. Крім додаткового вихідного дня, українці отримають можливість відвідати могили своїх предків.

Свято Трійці осо­бливе. Во­но об’єд­нує разом три особи (три лики, три образи, три прояви) Бога, розглядає Його сутність у трьох особах.

Вважається, що Бога як Святу Трійцю відкрив людству Сам Ісус Христос. Першим містом на Русі, де шанування Святої Трійці набуло великого розмаху, був Київ, місто, пов’язане з першим монастирем на Русі — Києво-Печерською лаврою.

На Трійцю обов’язково печуть паляниці, а на святковий обід заведено скликати всіх друзів, близьких і знайомих, обмінюючись один з одним подарунками. Будинок прикрашають зеленню, квітами, які є символами життя і весни. Але весілля на Трійцю грати не можна. Вважається, що це принесе молодим нещастя в сімейному житті. Якщо у цей день піде дощ, то варто чекати на врожай грибів. Наші предки ніколи не купалися на Трійцю у водоймах. Вважалося, що в цей день русалки поводяться активно і можуть потягти купальника під воду.