Український агробізнес – це не тільки холдинги-гіганти, а й тисячі середніх і дрібних фермерів. Серед них Інна Суверток із Тиврова, яка вирощує полуницю.

– Це — одна з найпоширеніших в Україні ягідних культур, має багато вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів.

Який би сорт полуниці ви не обрали, ваш вибір завжди буде правильним. Кожен сорт дивує і радує по своєму. Серед моїх фаворитів Розанна Київська – надранній сорт, достигає найпершим у середині травня. Рання Азія вразить розміром ягоди з сірникову коробку. А середньостигла Великобританія має розмір курячого яйця, пізня Мальвіна порадує ягодою, коли всі інші сорти вже відплодоносять.

Кожний сорт полуниці радує по-своєму

Альбіон дасть кілька врожаїв за сезон. Нещодавно придбала новий сорт полунички Чорний принц — середнього терміну дозрівання. Ягоди інтенсивно забарвлені в темно-червоний колір. Ягода досить щільна, що дає їй можливість не м’ятися. Дуже врожайний сорт, причому врожайність збіль­шується з віком рослини. Відрізняється стійкістю до засух і морозних зим. Не потребує пересадки до 10 років, на 4-й рік зовсім не дає вусів, а кущ стає високий, величезний, з безліччю плодоносних рожків.

Вирощуючи полуницю самостійно, ви точно будете впевненими в її екологічній чистоті. Я вирощую полуницю на присадибній ділянці для своєї родини, реалізовую в сезон ягоду та розсаду і наразі маю зо 20 сортів.

Вікторія Снігур