Чому «зарізали» проєкт із трьох районів, який подавала Вінницька область – детальніше в газеті «33 канал».

На карті ви маєте можливість бачити, як невдовзі теперішні райони перестануть існувати. Всі вони стануть центрами територіальних громад.

Як відомо, існувало сильне лоббі із бажанням зробити центром укрупненого району місто Ладижин. Однак із якихось причин ця ідея не втілилась в життя.

Ось що повідомила нардеп від Вінниччини Лариса Білозір:
– Друзі, вже офіційно Мінрегіон оприлюднив проекти майбутніх районів в областях України!

Вінницька область матиме згідно проекту 5 укрупнених районів (а ніяк не 3, як було раніше оприлюднено в області). Дякую Вінниччанам за таку велику підтримку. З 2900 коментів під моїми постами по варіантах районів та в сотнях перепостів 85% вінничан проголосували саме за цей варіант з 5 (а не 3 районами), що оприлюднило профільне міністерство.

Ви фактично стали співавторами майбутнього законопроекту, який визначить субрегіональний адмінтерустрій області на десятиліття!

Разом ми сила, дякую за таку потужну підтримку всіх причетних!

Попереду голосування в ВР, впевнена, все вдасться.

Посилання на проекти є субрегіонального рівня
https://decentralization.gov.ua/news/12513
Однак, вже оприлюднена інформація викликала критику жителів деяких районів. Найбільше незадоволені ті, кого віднесли до Могилів – Полільського району. Зокрема жителі Шаргородського району. Вони не розуміють, чому їхній центр не ближче до Вінниці, як от Жмеринка.
А що думаєте Ви? Діліться. Попереду ще голосування у Верховній Раді за цей проект. То може вашу потужну думку ще врахують нардепи із Вінниччини.