Що буде після Трійці – чи виникне різкий скачок? Цей тиждень покаже. Як і вирішить – чи будуть подальші кроки по зняттю карантину  – чи навпаки.

Зверніть увагу,  у Вінницькій області  з початку пандемії коронавірус зафіксовано на 26 територіальних одиницях. І далі він поки що не розповзався. А ось там знаходить коло нових жертв.  Попереду Вінниця. Ось і сьогодні  тут більше десятка нових вражених. Далі Калинівський район. 76 було на завтра.

Після нього Вінницький –  73. Стрімко зріс за останній час Жмеринський – 53 випадки. І Тиврівський – 27. Могилів – Подільський- 27. В решті районів ситуація така ж.

Після Трійці і поминальних днів санітарний лікар області передбачає великий скачок захворювань.

Через виявлену хворобу у провідного спеціаліста РАЦСу та ще 2-х співробітників, цю установу закрили на карантин. Як будуть, навіть в масках і навіть з дотриманням карантину, тепер одружуватись наречені – читайте в «33-му». Коли ми попросили прокоментувати спалах коронавірусу серед місцевих банкірів, зокрема  у філії «Укрсиббанку», головного санітарного лікаря області Валентину Зайцеву, вона сказала:

– Коронавірус в цю установу занесли клієнти банку. А якщо і далі так вони в чергах будуть ігнорувати правила карантину,  перехворіють працівники всіх місцевих банків.

Окрема тема – святкування Трійці і поминальні дні, те як їх проводять, викликало у мене взагалі бурю емоцій.

– Коли  я їхала і бачила скупчення народу біля церков,  а ще більше біля кладовищ, у мене мало не вискочило серце! Бо це неприпустимо!!! Люди, коронавірус нікуди не дівся. І ми, область, Україна, на межі, після якої у нас знову може розпочатися друга хвиля! Повдягайте рукавички і маски! – Закликала вона.

– Уникайте  скупчень. А тих, хто вважає, що хвороби немає, закликаю на екскурсію в першу інфекційну та районну лікарні. Нехай побачать як там люди лікуються і помирають.

Днями – ще одна смерть. Чоловік помер від тромбозу, що засвідчує,  що ця хвороба згущує кров. Чому в Жмеринському районі зростає кількість хворих, вже більше 50-ти і десятки контактних з інших районів та Вінниці? Коли відкриють вдруге вражений коронавірусом 2-й пологовий. Чому стався спалах у «Міськсвітлі», детальніше в газеті «33-й канал». Уже 18 померлих від коронавірусу. На Вінниччині коронавірус зафіксований у 26 населених пунктах, але існує небезпека, що після поминальних днів, можуть «розвезти» по всій області.  зараз ситуація по області виглядає в решті районів так:

Хмільницький район – 21, Липовецький район – 20, Барський та Тростянецький райони – по 19,

Літинський район – 17, Гайсинський, Козятинський райони – по 14,

Погребищенський район – 13, Немирівський та Томашпільський райони – по 11, Ямпільський район – 7,

Іллінецький, Тульчинський, Чернівецький райони – по 6, Муровано–Куриловецький, Оратівський райони – по 5, Бершадський район – 4, місто Ладижин та Крижопільський район – по 3, Шаргородський район – 2.

Усього в Україні 414 542 зразки досліджено методом ПЛР та 40 624 зразки — методом ІФА.

Загалом захворіли 1903 дітей та 5016 медиків. На амбулаторному лікуванні 18 532 пацієнти, з них 1590 дітей та 4067 медпрацівників. Усього потребували госпіталізації 7982 особи, з них 313 дітей та 949 медиків. Підключення до апарату штучної вентиляції легенів потребували 301 особа, зокрема одна дитина та 29 медиків.

Із числа людей, що одужали, 2781 медпрацівник та 855 дітей.

Запам’ятайте цю детальну статистику і порівнюйте її протягом тижня. Бо в ці дні ми або вискочимо і продовжуватимемо зниження, або…

Поки що кількість  нових випадків знижується четвертий день поспіль: 7 червня захворіли 485 осіб, 6 червня — 550, 5 червня — 553, 4 червня — 588.

Тетяна Квасюк