На 2020-2021 навчальний рік Вінницький педагогічний імені Коцюбинського заявляє про 579 місць для безкоштовного навчання, але лише на СВО бакалавр денної форми, на заочному відділі — 34 місця. Найбільшу кількість місць державного замовлення надається вступникам на дошкільну та початкову педагогіку. Також на середню освіту “мова і література“ (із зазначенням мови (англійська, німецька) та середня освіта (історія). Найменше місць пропонується на природничо-математичні спеціальності.

Вінницький національний технічний університет максимальну кількість державних місць пропонує на денну форму навчання – 581 місце, на заочну – 10, на магістратурі – 380. Серед них найбільше бюджетних місць виділено для наступних спеціальностей: інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, комп’ютерно-інтегровані технології, будівництво та цивільна інженерія.

Вінницький медичний виділяє 435 бюджетний на спеціальності: медицина, стоматологія та психіатрія.

Поки ще не оприлюднено дані про безкоштовне навчання Донецького національного, який знаходиться у Вінниці з 2014 року, та аграрного.

Загальна кількість бюджетних місць у трьох університетах для вступників денного відділення для вступу на бакалавра на базі 11 класів – 1 595.

Василина Вереснева