Між студентом місцевого коледжу та його школярем у приміщенні буфету на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин виник словесний конфлікт. Зрештою, останній отримав від свого опонента удар кулаком правої руки в область живота. Хлопця відразу забрали до лікарні та діагностували закриту тупу травму живота з розривами селезінки з крововиливом в черевну порожнину. В результаті довелось видаляти селезінку… А проти кривдника було відкрито кримінальне провадження за нанесення тяжкого тілесного ушкодження.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому звинуваченні визнав повністю. Пояснив, що попросив ровесника пригостити його цукеркою, на що той відповів нецензурно. Він йому дав пенделя, на що той сказав, що «б`єш як баба». Саме тому наздогнав жертву, штовхнув його та наніс йому рукою один удар. Після того пішов у своїх справах. Просив суд його суворо не карати. Мовляв, відшкодував заподіяну шкоду і вони з опонентом вже нормально спілкуються. До винесення вироку в справі потерпілий та його законний представник подали заяву, в якій просили заявлений ними цивільний позов залишити без розгляду.

Зрештою, Ладижинський міськрайонний суд визнав підозрюваного винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі. Втім, звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік. Цивільний позов потерпілого про відшкодування моральної шкоди залишили без розгляду…

Валентина Лісова