Із посад звільнено:

В. Г. Даценка – «Спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної ради», В. В. Кравчука — «Печерська обласна лікарня відновного лікування» та М. С. Трет’якова — «Вінницький обласний клінічний шкірно-венерологічний центр».

У вівторок, 9 червня, у ці заклади голова Вінницької облради Анатолій Олійник призначив виконуючих обов’язків. Ними стали: меддиректор С. М. Голодюк – у «чорнобильському диспансері», головний медбрат – у «Печерській лікарні» та за­відувач статвідділу С. О. Семенюк у «Шкірвенцентрі».

Нагадаємо, 23 травня було звільнено ще 16 керівників обласних медзакладів, зокрема Валерія Бабійчука (госпіталь ветеранів війни), Ігоря Матковського (обласний СНІДцентр), Анатолія Пірникозу (медицина катастроф), Пилипа Прудиуса (обласний ендокринний диспансер).

Анатолій Олійник повідомив, що вже триває процес підготовки до конкурсу на заміщення вакантних посад у закладах охорони здоров‘я. Приймати рішення буде конкурсна комісія у складі 9 осіб: три від органу управління (голова обласної ради Анатолій Олійник, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Ярослав Хребтій та голова постійної комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації Олександр Масленніков), три від трудового колективу і три від громадських організацій медичного профілю та антикорупційної діяльності.

– Під час делегування представників трудового колективу до складу конкурсних комісій не дотримуються публічності та карантинних обмежень щодо масових зборів громадян. Наприклад, керівник госпіталю ветеранів війни Гуменюк проігнорував мою вимогу як голови постійної комісії з питань законності щодо присутності під час обрання делегатів на зборах трудового колективу, хоча цей процес має бути публічним. Більше того, в актовому залі він зібрав повну залу людей, попри обмеження масових заходів до 10 осіб. Страшно уявити, до якої кількості заражень може призвести така зухвалість в боротьбі за посади, і це в медичному підприємстві! – слідкує за дотриманням законодавства у цьому процесі депутат облради та голова профільної комісії Андрій Вигонюк.

Якщо вам відомо про порушення чи корупційні схеми, а відомо, що такі існують особливо там, де один керівник багато років керував лікарнею, влаштовував там своїх родичів, будував будинки за державні кошти, повідомляйте у ГО «Антикорупційна спілка Вінниччини» (lpolisuk03@ gmail.com) та на адресу редакції (gazeta@33kanal.com).

Нагадаємо, на початку липня анонсовано проведення конкурсу, до двох місяців для затвердження результатів конкурсу, яке відбудеться на вересневій сесії обласної ради.

До проведення конкурсу лікарнями та іншими медзакладами Вінницької облради будуть керувати їхні заступники чи меддиректори.

За рішенням штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації до закінчення карантину залишили на посаді лише керівника «Бази спецпостачання» Олександра Манжулосткого.

Детальний список звільнених читайте тут.

Міла ПОЛІЩУК