Цими вихідними у Вінницькій області зафіксовано вже дев’ятнадцяту смерть від коронавірусу. Відомо, що померла 57-річна жінка із Хмільницького району.

Вона працювала медсестрою в санаторії Укрпрофоздоровниця (Хмільник). Проживала в одному із сіл біля курортного міста. Марія, так звати жінку, останні три місяці була вдома, адже через коронавірусну інфекцію санаторії не працювали. Тож для багатьох загадка, де вона могла інфікуватись. Кажуть, що напередодні жінка почала кашляти, зробила рентген, все було добре. Та за кілька днів різко стала задихатись… Чотири дні пробула у лікарні.

– 6 червня у пацієнтки підтвердили коронавірус, вона знаходилась у Хмільницькій районній лікарні у важкому стані. До неї виїхала бригада реаніматологів. На жаль, у неділю, 7 червня, жінка померла, — повідомили нам джерела у лікарні. — Щодо супутніх захворювань, то про такі невідомо. В пацієнтки були уражені практично всі легені, організм на кисень практично не реагував. До підключення апарату ШВЛ насиченість кисню у її крові була 35%, краще після під­ключення не стало, тому мова йде про глибоке ураження. Зараз у лі­карні перебуває 13 пацієнтів із коронавірусом, на щастя, важких нема. Всі контактні особи перевіряються, санаторії у місті закриті, але дезінфекція постійно проводиться.

До слова, на ранок понеділка було відомо від­разу про сім випадків захворювання на коронавірус у Хмільнику та районі. Станом на 9 червня додався ще один позитивний результат. Серед місцевих ходять чутки, що інфекційне відділення переповнене людьми, у більшості ускладнення у вигляді пневмонії. Втім, місцеві посадовці заспокоюють – ситуація під контролем.

– Загалом у Хмільницькому районі 7 осіб захворіли на COVID-19, у місті – 26 випадків. Про спалах мови нема, вихідними інфекція підтвердилась у контактних осіб попередніх пацієнтів, — додають у РДА.