Вінничанин Володимир Мазуренко, член екіпажу літака “Ан-225 Мрія”, полковник запасу ВПС України, спілкується з нашим кореспондентом онлайн, оскільки після виконання авіарейсів два тижні перебуває у Вінниці на самоізоляції.

Довідка

“Мрія Ан-225” — гігантській літак компанії “Авіалінії Антонова”, візитна картка України. Це найбільший вантажопідйомний літак у світі за всю історію авіації (злітна вага – 640 т). Ан-225 підняв у небо і доставив із Франкфурта в Єреван найважчий моновантаж – генератор із спеціальною рамою вагою 187,6 т. Це перевезення зафіксовано у Книзі рекордів Гіннесса. У часи пандемії COVID-19 українські літаки “Мрія” виявилися затребуваними як ніколи.

– На міжнародних авіасалонах в Ле-Бурже у Парижі демонструються сотні літаків і літальних апаратів. Але сьогодні тільки нашу “Мрію” і нашого “Руслана” обирають уряди більшості країн і замовляють для доставки гуманітарних і медичних вантажів, необхідних для боротьби з коронавірусом, – повідомив Володимир Мазуренко, не приховуючи ноток гордості у голосі.

– Куди літала “Мрія” і що конкретно доставляла з Китаю?

– Для виконання серії рейсів з Китаю на борту “Мрії” зазвичай працюють 8 членів льотного екіпажу і технічні фахівці з вищою авіаційною освітою, випускники Харківського і Київського авіаційних університетів. Під час пандемії ми доставляли вантажі до Франції, Польщі, Чехії, Словаччини, США, Канади, інших країн Європи, Близького Сходу, Азії. Можна сказати, що українські літаки – гіганти “Ан – 225 Мрія” і “Ан – 124 Руслан” рятують людей всієї планети Земля від COVID-19!

Це нелегка робота, під час карантину умови кардинально змінились. Ми в масках, в рукавичках, у спеціальних костюмах. А перельоти бувають довгі, по 6-8-12 годин. Льотний склад авіакомпанії “Авіалінії Антонова” має наліт по 400 – 500 годин на початок червня-2020. Раніше ми такий наліт мали за рік.

Ми ізолюванні від усього, від будь-яких контактів з людьми. Наприклад, у Едмонтоні, у Монреалі у Канаді ми нікуди не виходили з готелю. Фірма забезпечує нас харчуванням і на борту літака, і в готелі для того, щоб ми просто не залишали територію ні готелю, ні аеродрому.

Доставляємо у різні країни захисні маски, щитки, спеціальні комбінезони, халати для медперсоналу, бахіли і шапочки, ПЛР та інші тести, апарати штучної вентиляції легенів… Брали на борт по 120-150 т вантажу.

Дуже раділи, коли привезли захисні системи для України. Тоді на аеродромі у Гостомелі нас зустрічав Президент Володимир Зеленський, керівники держави і нашого авіапідприємства. Правда, до екіпажу не підходили, бо ми з Китаю, нам треба було спочатку здати тести. Перевірили — весь екіпаж був здоровий. Після цього два тижні були на карантині у Конче-Заспі, у будинку відпочинку “Сокіл” компанії “Авіалінії Антонова”.

-А як ви потрапили до числа елітних українських авіаторів?

-Я сам із села Свердлівка Липовецького району. Закінчив військове вище авіаційне училище у Даугавпілсі у Латвії, служив у різних військових округах. Останні 30 років працюю в Україні, тут мені найкраще. Вчився у Центрі підготовки льотного складу, проходив навчання у військовій академії НАТО у Канаді. Після спецвідбору вчився у військовій академії у Будапешті. Вільно спілкуюсь англійською. Щорічно пілоти Ан-225 проходять курси підвищення кваліфікації.

Скажу чесно, найважче нам бути в кабіні літака під час його завантаження. В Китаї ми в готель не їдемо, суворо заборонено. Не раз наш екіпаж знаходився у кабіні літака більше 20 годин. І так місяцями, рейс за рейсом!

– Хтось із родини продовжив вашу професію?

– Старша донька Наталя літає стюардесою в авіакомпанії “Емірейтс”, яка базується у Дубаї. Літає Наталя на великих пасажирських літаках Аеробус-380 та Боїнг-777, розрахованих на півтисячі пасажирів. Знає чотири іноземні мови.

Із сторінок “33-го каналу” всім жителям Вінниччини ми бажаємо міцного здоров’я, сімейного благополуччя, радості від дітей, онуків, здійснення планів і мрій. А рідній Україні бажаємо швидкого закінчення війни на Сході, повернення живими і здоровими всіх наших солдатів та офіцерів, територіальної цілісності та суверенітету!

Закінчуючи розмову, Володимир Васильович Мазуренко сказав, що незабаром знову летить до Китаю за медпрепаратами і засобами захисту від коронавірусу. А далі — Аляска, місто Анкорідж… Побажаємо нашому земляку і всьому екіпажу найбільшого в світі вантажного літака “Мрія” легких маршрутів у п’ятому повітряному океані, без грозових хмар і без турбулентності!

Фото Олексія Бойка