Офіційна причина – від Громадської ради при Вінницькій облраді не надійшло пропозицій щодо представників до складу конкурсних комісій від громадських організацій. Хоча напередодні уже повідомлялося дата жеребкування – спочатку 9 червня, а потім перенесли цю процедуру на 12 червня.

На думку громадського активіста Андрія Гайдая, який також подавав документи до Громадської ради, “конкурсні комісії по вибору головлікарів тосують, як колоду карт”.

– Після оприлюднення мною інформації щодо можливого привласнення повноважень головою громадської ради при Вінницькій обласній Раді, у зв’язку з одноосібним перенесенням жеребкування щодо включення членів конкурсної комісії від громадськості для обрання головних лікарів комунальних закладів на тиждень вперед, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник скасував свої розпорядження щодо проведення даних конкурсів, бо громадська рада не надала жодного з 48 необхідних представників під приводом ніби-то недобору…

А тепер питання, навіщо було скасовувати УСІ розпорядження?!

Адже НЕДОБІР стосувався лише декількох закладів, а не УСІХ! На кожен заклад ОКРЕМИЙ конкурс та ОКРЕМЕ жеребкування!

Насправді, комусь не сподобався перелік зареєстрованих претендентів від громадськості, і замість чесної боротьби, прийнято рішення скасувати жеребкування, а потім і сам конкурс! – впевнений Андрій Гайдай.

За новими розпорядженнями Голови облради Анатолія Олійника, термін надання пропозицій щодо складу конкурсних комісій – 25 червня 2020 року.

Міла ПОЛІЩУК