Фіналіст позаминулого сезону «Голосу країни» Валентин Біленький серйозно взявся за свій зовнішній вигляд. «Романтик» із Вапнярки сів на жорстку дієту та займається спортом. А своїми успіхами він залюбки ділиться із шанувальниками таланту.

– Як часто ви забуваєте або перестаєте звертати увагу на свої проблеми?

– У мене було безліч спроб привести своє тіло до ідеалу. Біг, спортзал, дієти. Моя максимальна вага, навіть страшно згадувати, була 148 кілограмів. Генетика, бажання смачного і випивка, — розповів Валентин Біленький. — Ніби всі так живуть, але ні. Здорові, успіш­ні та щасливі люди завжди слідкують за собою. І ось у березні перед карантином я вирішив спробувати знову худнути, до середини квітня результат був мінімальний, з 132,5 кілограма вага опустилась до 128,5. Я почав вивчати питання здоров’я, слухати поради тих, хто займається собою все життя, і зрозумів — виправдань більше в моєму житті не буде. Тільки система — домашній біг, спортзал, харчування та забезпечення ор­ганізму всіма необхідними компонентами. Проходжу програму коловада — очищення кишківника, я відмовився від м’яса, молока. Зараз моя вага становить 117 кілограмів, я почуваю себе дійсно щасливим, немає ніякої роздратованості, тому що я займаюсь для себе. Планую, що у перший день осені моя вага буде лише 95 кілограмів при зрості 190 сантиметрів. А далі тільки більше. Готовий поділитись досвідом з кожним.

Додамо, що 22-річний Валентин Біленький став одним із найяскравіших учасників відомого пісенного шоу «Голос країни». Випускник Вінницького технічного університету штурмував шоу чотири рази, але потрапив туди лише у 2018 році. Своїм тренером він обрав тоді Сергія Бабкіна й зізнався, що перед цим втратив 28 кг. І «Голос країни» став мотиватором на цьому шляху. В подальшому Валентин переміг конкурентів на «вокальних боях» і «нокаутах». Хлопець дійшов до етапу прямих ефірів, але, на жаль, під час першого покинув шоу.

Втім, за цей час Валентин став народним улюбленцем, йому пророкують велике майбутнє. Співоча кар’єра — пріоритет для Біленького. Зараз більшість часу Валентин проводить у Києві, де дає уроки вокалу та виступає на сцені. Нещодавно він виступив на концерті з відомим співаком серед молоді Артемом Пивоваровим. Тож цілком можливо, що саме задля підкорення шоу-бізнесу наш земляк нині так активно працює над фігурою, адже, як відомо, камера і так додає зайвих кілограмів 10…

Віталіна Володимирова