«Володарка» долає другий спалах після початку пандеміі. На цвинтарях – перший спалах після поминальних днів. Вже є випадки захворювань у супермаркетах. Будьте обережні, відвідуючи їх. Як і банки. Спалахи там, як ніколи масові. Але найбільший на станції Швидкої допомоги. Десятки медиків та їхніх рідних фіксуються останніми днями. До цього стався великий спалах у «Вінницясвітло».  І 23 водії громадського транспорту зараз хворіють на коронавірус лише у Вінниці. Зростання у Вінницькому, Калинівському, Хмільницькому та Жмеринському районах.

Станом на 15.06, 2020 року на території області всього зареєстровано 1423 випадки коронавірусу. 29 нових. Це середня цифра зростання, порівнюючи із загальною динамікою. Бо четвер та п’ятниця – були рекордними. Найбільше 81 випадок за добу. Активних хворих – 538 осіб. Одужало 862 пацієнти. На жаль, маємо 23 летальних випадки. – Повідомляє прес- секретар голови ОДА Марина Борисенко.

Загалом в Україні така ситуація:

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 656 осіб, зафіксовано 12 летальних випадків, 171 пацієнт одужав. Про це свідчать дані РНБО станом на ранок понеділка, 15 червня. Днем раніше захворіли 648 осіб. До цього захворюваність зростала три дні поспіль, встановивши два антирекорди: 11 червня захворіло 689 осіб, 12 червня — 683, 13 червня — 753.

Детальніше про спалахи на Вінниччині та їхні причини – в газеті «33-й канал».

Тетяна Квасюк