Де її відмовилися приймати і відправили додому, мотивуючи це тим, що з таким діагнозом живуть., – повідомив вчитель інформатики вінницької 18-ї школи Богдан Греля. – Коли сестра приїхала додому приступ повторився. Швидка, яка приїхала, вже її не врятувала. В сестри залишилося троє маленьких дітей… Найстаршому 3 роки, середньому – 2… Найменшій дитині – 2 місяці.. Як з цим жити, хто працює в медицині, на кого надіятися? Наші можновладці багато років поспіль знищували медицину, освіту…, націю. Я втратив людину, яка найкраще мене розуміла і найбільше любила!

Після похорон сестри Богдан написав таке:

– Друзі! Дякую щиро Вам за слова підтримки, вони надають нам сили! Коли на мене будуть дивитися очі племінників, я буду бачити її погляд! Коли вони будуть зі мною говорити, я буду чути її голос! Коли вони будуть мені усміхатися, я буду бачити її посмішку! Так, не віриться, тому що вона залишається між нами, така ж щира, усміхнена і щаслива, сповнена любові!, – зазначив він.

Ось коментарі вінничан із соцмереж про цю трагедію:

Мар’яна Мацкайло В це важко повірити. Просто неможливо. Велике горе для родини. Не вистачає слів щоб описати як боляче це усвідомлювати. Щирі співчуття всій вашій родині від колективу групи номер 3 Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини. Вічна пам’ять. Царство Небесне.

Галина Куркова Сочувствовать- это одно, а привлечь медиков к ответственности за неоказание медпомощи человеку, это другое. За такое отношение к людям надо лишать дипломов и гнать с работы. Остались сиротами дети. И это повседневная жизнь.

Lyudmila Kovalenko Дуже тяжко про це писати. Мої співчуття родині. Але лікарні, які підозрюють, що швидка привезла ймовірно летального хворого, замість того щоб рятувати, відмовляються приймати таку людину, бо МОЗ за статистику смертності карає посадами, грішми і т п. Із за совкового пережитку звітності, яка на першому місці, а життя людини на другому, в країні постійно вмирають люди, яким було відмовлено в наданні допомоги в лікарнях, коли привозить хворого швидка. Мове не йде врятувати людину, а мова йде, щоби у лікарні не було ще однієї смертності. Вони ще можуть футболити при смерті людину від однієї лікарні в іншу, аби не їм відповідати за статистику. Це треба бити в набат! По всій країні багато таких, хто зтикався з цим геноцидом! Це просто край! Вони мають відповісти за це!

Валентина Товходім Людмила Коваленко. Ми живемо в дуже важкий час. Коли людське життя не є цінністю. При, як ви кажете СОВКОВІ лікарі були на своєму місті і відповідали за життя людини. Тільки людина потрамляє в лікарню навіть на дивлячись чи вона тут проживає чи ні її зразу рятують. Була дисципліна. А тепер на людей в лікарні дивляться, як на якийсь непотріб. В данний час в нашій країні горе лікарі і медперсонал на собі це випробувала. Правда є і ьюди гідні своєї професії, але дуже мало. Це одиниці. Що сказати, яке керівництво такий і бардак в країні.

Павел Крят Людмила, нынешние порядки еще круче на статистике замешаны, совку и не снилось! Вся суть супрунской “реформы” (да и прочих современных начинаний) в этом – деньги и учет, а людей лечить – дело десятое. Вы про КиПиАй слышали? На словах и в проектах всё красиво, в реале – всё делается для того, чтобы людям остался лишь выбор между коммерческими клиниками – куда отнести последнее… государство легко выделяет средства на всякую чушь, типа “патриотичного кино” на которое никто не ходит, а скорую помощь, психушки и прочие тубдиспансеры доходов по определению не приносят, вот и весь сказ… Соболезную, дай Бог справится с этим горем

Елена Евгеньевна Ніхто нікого не накаже. Головного лікаря там тре змінити. 10 років тому я з сином по скорій і з направленням туди попали, з почечними коліками і кров’ю у сечі. Черговий врач відмовилась приймати. Чоловік побіг до головного лікаря розбиратись, все даром. Поїхали своїм ходом в дитячу обласну. Хоч на той час міських там неприймали. І прийняли- побачивши стан дитини.

Marina Kerzhner Беда. Бейте во все колокола . Обратитесь в новости. Это должно быть известно на самом высоком уровне . Чтоб боялись отказывать в помощи . Виновные должны быть наказаны. И не мешало бы создать Всеукраинский сбор помощь для детей , им нужна материальная поддержка .

Татьяна Аладина Велике горе! Нехай Бог Вам допоможе! І люди, не такі як у тій лікарні. Мені здається, що в даному випадку реформа і децентралізація нідочого. Не компетентні, не фахові особи, які купили дипломи….. Тримайтеся!

Більше читайте в газеті “33-й канал” №26 від 27 червня 2020 р.